Rask kylling tikka masala

Rask kylling tikka masala

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris:

4 dl basmatiris

Tikka masala:

400 g kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk paprika
½ dl chili
3 stk vårløk
1 ts hvitløksfedd
1 ss hakket, frisk ingefær
½ dl hakket, frisk koriander
2 ts garam masala
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 ss tomatpuré
½ ts salt
¼ ts pepper

Raita:

½ dl slangeagurk
3 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl frisk mynte
1 ts hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  1. Tikka masala:

    1. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
    2. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
    3. Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Raita:

    1. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.
Tips!

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • André

    1 år siden
    Hvorfor blir min tikka masala rosa? Har fulgt oppskriften

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei André, Det er dessverre vanskelig for meg å si, men det kan høres ut som du har brukt ett annet krydder enn garam masala? Garam masala er ett ''gult/brunt'' krydder og gir ikke en rosa farge :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Hanna

    1 år siden
    Hei! Hvor mange kcal er det ca per 100g i tikka massalaen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hanna, Det er vanskelig for oss å svare på når ikke vi vet eksakte ingredienser i din Tikka Masala. Vi anbefaler deg og lese på innholdsfortegnelsen på hvert produkt og regne sammen :) Lykke til!

      Kommenter  (9)


  • karl martin

    2 år siden
    hei ka meiner dokke med 1 dl chili er det 1 pakke?

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Karl Martin, 1 Dl chili vil si at du kutter opp nok mengde chili til å fylle opp 1 dl i litersmålet :) Lykke til!

      Kommenter  (3)

      • gunn

        4 måneder siden
        1/2 dl chili virka no veldig mykje

        Kommenter  (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei, Gunn! Du kan redusere mengden chili hvis du ønsker :)

          Kommenter  (0)


  • skoleelev

    3 år siden
    hva er RAITA?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Raita er den indiske utgaven av en tzatziki. Altså en kald salat som du kan servere sammen med Tikka Masalaen :)

      Kommenter  (1)


  • Geir Pedersen

    3 år siden
    Hvor lenge skal youghurten være i panna? Skal den stå og koke litt slik at kyllingbitene blir gjennomvarme?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Geir, Gode spørsmål og vi skal få dette inn i oppskriften. Gryten skal småkoke i fem minutter før servering :) Lykke til.

      Kommenter  (3)


  • Markus Johansen

    3 år siden
    Dette er en dårlig oppskrift:(

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Markus, Hva var det du ikke likte med oppskriften?

      Kommenter  (2)


  • kristina

    5 år siden
    Hvor mye paprika?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Kristina, Her hadde visst paprika forsvunnet fra ingredienslisten, beklager. En paprika er passe mengde i denne oppskriften.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat