Rask kylling tikka masala

(105)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

4 dlbasmatiris

Tikka masala:

400 gkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør til steking
1 stkpaprika
½ dlchili
3 stkvårløk
1 tshvitløksfedd
1 sshakket, frisk ingefær
½ dlhakket, frisk koriander
2 tsgaram masala
3 dlTINE Yoghurt Naturell
3 sstomatpuré
½ tssalt
¼ tspepper

Raita:

½ dlslangeagurker
3 dlTINE Yoghurt Naturell
½ dlfrisk mynte
1 tshvitløksfedd
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Ris:

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Tikka masala:

    1. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
    2. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
    3. Hell i yoghurt og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Raita:

    1. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Kommentarer