Rask kylling tikka masala

Rask kylling tikka masala

20
  • Enkel
  • 30 min
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienser

Ris:

4 dl basmatiris

Tikka masala:

400 g kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk paprika
½ dl chili
3 stk vårløk
1 ts hvitløksfedd
1 ss hakket, frisk ingefær
½ dl hakket, frisk koriander
2 ts garam masala
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 ss tomatpuré
½ ts salt
¼ ts pepper

Raita:

½ dl slangeagurk
3 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl frisk mynte
1 ts hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  1. Tikka masala:

    1. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
    2. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
    3. Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Raita:

    1. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.
Tips

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Kommentarer

  • Håvard

    4 måneder siden
    Lagde denne retten for første gang på mat og helse, Indisk tema. Smaker bedre for hver gang og kan absolutt anbefales. 😉

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat