Rask kylling tikka masala

Rask kylling tikka masala

25
  • Enkel
  • 30 min
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienser

Ris:

4 dl basmatiris

Tikka masala:

400 g kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk paprika
½ dl chili
3 stk vårløk
1 ts hvitløksfedd
1 ss hakket, frisk ingefær
½ dl hakket, frisk koriander
2 ts garam masala
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 ss tomatpuré
½ ts salt
¼ ts pepper

Raita:

½ dl slangeagurk
3 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl frisk mynte
1 ts hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  1. Tikka masala:

    1. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
    2. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
    3. Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Raita:

    1. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.
Tips

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Kommentarer

  • Stine

    3 måneder siden
    Mener de en halv chilli og ikke en halv dl chilli?😳

     (0)

    • Anneli Charlott , Kundebehandler

      3 måneder siden
      Her menes det en halv desiliter om man lager fire porsjoner :-) Om man synes det blir for mye kan man selvsagt justere dette selv :-)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat