Rask kylling tikka masala
Enkel•30 min min
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ris:
-
4 dlbasmatiris
Tikka masala:
-
400 gkyllingfileter
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 stkpaprika
-
½ dlchili
-
3 stkvårløk
-
1 tshvitløksfedd
-
1 sshakket, frisk ingefær
-
½ dlhakket, frisk koriander
-
2 tsgaram masala
-
3 dl
-
3 sstomatpuré
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Raita:
-
½ dlslangeagurk
-
3 dl
-
½ dlfrisk mynte
-
1 tshvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
Tikka masala:
-
2
Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
-
3
Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
-
4
Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Raita:
-
5
Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.