Skip to main content

Indiske kjøttboller

Enkel
30min

Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

3.8
(30)
Next ImageIndiske kjøttboller

Ingredienser

Antall porsjoner

ris:

3 dl
ukokt ris

kjøttboller:

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
400 g
kvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
2 ts
karri
1 ss
potetmel
1 ts
salt

saus:

2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk
hvitløksfedd
2 ts
karri
1 boks
hermetiske tomater à 400 g

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.

kjøttboller:

  1. Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.

  2. Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.

Saus:

  1. Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.

  2. Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Flere fristende oppskrifter