
Indiske kjøttboller
Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
ris:
kjøttboller:
saus:
Fremgangsmåte
- 1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.
kjøttboller:
- 2
Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.
- 3
Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.
Saus:
- 4
Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
- 5
Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.
Tips
Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.