placeholder image
0

Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

4 stkstekte kyllinglår
1 dlvann
300 gnudler
3 stkgulrøtter, i biter
1 stkrød paprika, i biter
100 gsukkererter
4 stkvårløk, i biter
2 ssolje til woking
3 sssoyasaus
3 sssesamfrø

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.

      Tips:

      Hvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.

    2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.

      Tips:

      Du kan også kjøpe ferdigkokte nudler.

    3. Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.
    4. Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.

Tips:

Til wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.

Kommentarer