Skip to main content

Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

Enkel
20min

Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.

3.8
(19)
Next ImageOvnsstekte kyllinglår med nudel-wok

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
stekte kyllinglår
1 dl
vann
300 g
nudler
3 stk
gulrot, i biter
1 stk
rød paprika, i biter
100 g
sukkererter
4 stk
vårløk, i biter
2 ss
olje til woking
3 ss
soyasaus
3 ss
sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.

    Tips

    Hvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.

  2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.

    Tips

    Du kan også kjøpe ferdigkokte nudler.

  3. Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.

  4. Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Til wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.

Flere fristende oppskrifter