Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
4 stk stekte kyllinglår
1 dl vann
300 g nudler
3 stk gulrøtter , i biter
1 stk rød paprika , i biter
100 g sukkererter
4 stk vårløk , i biter
2 ss olje til woking
3 ss soyasaus
3 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.
      Tips!

      Hvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.

    2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.
      Tips!

      Du kan også kjøpe ferdigkokte nudler.

    3. Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.
    4. Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.
Tips!

Til wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat