Håndkle og blad
Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok
(1212)

Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
4 stkstekte kyllinglår
1 dlvann
300 gnudler
3 stkgulrøtter, i biter
1 stkrød paprika, i biter
100 gsukkererter
4 stkvårløk, i biter
2 ssolje til woking
3 sssoyasaus
3 sssesamfrø
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.

    2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også kjøpe ferdigkokte nudler.

    3. Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.
    4. Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.
Blått hjerte
Tips!

Til wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat