Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok
Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk stekte kyllinglår
- 1 dl vann
- 300 g nudler
- 3 stykk gulrot, , i biter
- 1 stykk rød paprika, , i biter
- 100 g sukkererter
- 4 stykk vårløk, , i biter
- 2 ss olje, til woking
- 3 ss soyasaus
- 3 ss sesamfrø
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.
TipsHvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.
2
Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.
TipsDu kan også kjøpe ferdigkokte nudler.
3
Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.
4
Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.
TipsTil wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.