Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

21
  • Enkel
  • 30 min
Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
4 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
1 stk brokkoli , i små buketter
1 stk rød paprika , i strimler
1 stk rødløk , i tynne båter
3 dl TINE Kremfløte
½ dl soyasaus
1 dl søt chilisaus
3 dl ris , ukokt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.
      Tips!

      Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

    2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
    3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
    4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.
Tips!

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Kommentarer

  • Jürgen

    4 måneder siden
    Ja hi
    Fløte soya og sweet chilisaus ?
    skam dere..
    prøv hele basilikum og hvitløk om du vill har fløte oppi...
    Hilsen kokken

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Jürgen,

      Leit du føler det sånn.

      Asiatisk fløtesaus er faktisk ganske godt :)

       (2)


  • Kathrine

    6 måneder siden
    Nydelig :) Skal lages igjen, men sausen ble litt tynn. Noen tips til å få den tykkere uten at smaken blir så annerledes?

     (0)

    • Marit Jellum Magnussen, Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Kathrine!



      Godt å se det falt i smak! Den enkleste måten å justere tykkelsen på denne sausen er å tilsette litt maizenamel i fløteblandingen før du heller den over kyllingen. Som nevnt i en tidligere kommentar her, så er det også mulig å røre inn litt TINE Creme Fraiche i blaningen. Smaken forblir den samme om ikke bedre! :)

       (0)


  • Eva

    8 måneder siden
    Denne retten var veldig god.Har også prøvd å lage den med kokosmelk i stedet for fløte, smakte nydelig det også.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Eva,

      Anbefaler å prøve ut denne retten med Gryr - til matlaging med kokos og raps :)

       (3)


  • Annette

    11 måneder siden
    Denne er knallgod, en favoritt her hjemme.??

     (0)


  • Nina

    11 måneder siden
    Denne var knallgod! Falt i smak hos alle, og oppskriften er delt med besøkende:-)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Nina :)

       (0)


  • Nam

    1 år siden
    Dette ble nydelig!
    Skjærte kyllingen i biter. Maggi soyasaus og chilisaus i fløten.
    Takk for flott oppskrift.

     (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Ingenting som er bedre å høre! Ha en god helg!

       (0)


  • Lisbeth

    2 år siden
    Jeg jobber med å gå ned i vekt! Teller kalorier. Hadde det vært mulig om dere hadde skrevet hvor mange kalorier i posjon innholdet?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lisbeth, Det er dessverre vanskelig for oss å føre opp dette da det kommer veldig an på hvilke produkter man velger å lage retten med, men jeg tar med innspillet ditt videre! :) Vi anbefaler deg å lese på dine produkter og regne ut :) Lykke til!

       (0)


  • Sonja Pedersen

    2 år siden
    Så denne oppskriften nå. Skal lage den neste uke, og jeg gleder meg. Ser utrolig god ut????

     (0)

    • Lena Straume

      2 år siden
      Lykke til :) Du blir helt sikkert fornøyd!

       (0)


  • Marianne

    2 år siden
    Jeg byttet ut kremfløte med Matfløte. Rørte så inn et par sp skjeer med Creme Frech. Blandet så i et par dryss med Brun Maizena. Da blir sausen forter tykk og den trenger ikke stå så lenge i ovnen. Jeg hadde kylling i biter istede for bryst.

     (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Så bra at du setter din personlige vri på retten :) Takk for at d deler tips med oss! God matlaging videre.

       (3)


  • Brit jensen

    3 år siden
    Dere må rette oppskrift, for en får vel ikke kjøpt 4 spiseskjeer med kyllingfilet .. Ellers så er det meget god.

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat