Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

121
2,000
Enkel30 min
Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 1 ss
  • 1 stk
    brokkoli i små buketter
  • 1 stk
    rød paprika i strimler
  • 1 stk
    rødløk i tynne båter
  • 3 dl
    TINE® Kremfløte eller TINE® Matfløte
  • ½ dl
    soyasaus
  • 1 dl
    søt chilisaus
  • 3 dl
    ris ukokt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.

    Tips

    Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

  2. 2

    Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.

  3. 3

    Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

  4. 4

    Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.

Tips

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Del denne oppskriften: