Håndkle og blad
Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus
(254254)

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
4 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
1 stkbrokkoli, i små buketter
1 stkrød paprika, i strimler
1 stkrødløk, i tynne båter
3 dlTINE Kremfløte
½ dlsoyasaus
1 dlsøt chilisaus
3 dlris, ukokt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

    2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
    3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
    4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.
Blått hjerte
Tips!

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat