
Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus
Enkel•30 min min
Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
1 ss
-
1 stkbrokkoli i små buketter
-
1 stkrød paprika i strimler
-
1 stkrødløk i tynne båter
-
3 dlTINE® Kremfløte eller TINE® Matfløte
-
½ dlsoyasaus
-
1 dlsøt chilisaus
-
3 dlris ukokt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.
Tips
Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.
-
2
Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
-
3
Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
-
4
Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.