Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 30 min
Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
4 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
1 stk brokkoli , i små buketter
1 stk rød paprika , i strimler
1 stk rødløk , i tynne båter
3 dl TINE Kremfløte
½ dl soyasaus
1 dl søt chilisaus
3 dl ris , ukokt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.
      Tips!

      Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

    2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
    3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
    4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.
Tips!

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Annette

    3 måneder siden
    Denne er knallgod, en favoritt her hjemme.??

    Kommenter  (0)


  • Nina

    3 måneder siden
    Denne var knallgod! Falt i smak hos alle, og oppskriften er delt med besøkende:-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Nina :)

      Kommenter  (0)


  • Nam

    10 måneder siden
    Dette ble nydelig!
    Skjærte kyllingen i biter. Maggi soyasaus og chilisaus i fløten.
    Takk for flott oppskrift.

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Ingenting som er bedre å høre! Ha en god helg!

      Kommenter  (0)


  • Lisbeth

    1 år siden
    Jeg jobber med å gå ned i vekt! Teller kalorier. Hadde det vært mulig om dere hadde skrevet hvor mange kalorier i posjon innholdet?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lisbeth, Det er dessverre vanskelig for oss å føre opp dette da det kommer veldig an på hvilke produkter man velger å lage retten med, men jeg tar med innspillet ditt videre! :) Vi anbefaler deg å lese på dine produkter og regne ut :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sonja Pedersen

    1 år siden
    Så denne oppskriften nå. Skal lage den neste uke, og jeg gleder meg. Ser utrolig god ut????

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Lykke til :) Du blir helt sikkert fornøyd!

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    2 år siden
    Jeg byttet ut kremfløte med Matfløte. Rørte så inn et par sp skjeer med Creme Frech. Blandet så i et par dryss med Brun Maizena. Da blir sausen forter tykk og den trenger ikke stå så lenge i ovnen. Jeg hadde kylling i biter istede for bryst.

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Så bra at du setter din personlige vri på retten :) Takk for at d deler tips med oss! God matlaging videre.

      Kommenter  (3)


  • Brit jensen

    2 år siden
    Dere må rette oppskrift, for en får vel ikke kjøpt 4 spiseskjeer med kyllingfilet .. Ellers så er det meget god.

    Kommenter  (24)


  • Lisa

    2 år siden
    Kjempe god oppskrift. Det er også veldig deilig med gulrøtter i ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lisa, Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak :) Takk for inspillet om at gulerøtter også passer godt til retten.

      Kommenter  (1)


  • Kaja

    2 år siden
    Tror det er en skrivefeil her;) Ikke x antall ss med kyllingfileter..

    Kommenter  (45)


Det er mye kjærlighet i god mat