Håndkle og blad
Kyllingsandwich og stekte potetbåter
(1111)

Kyllingsandwich og stekte potetbåter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og saftig kyllingsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

12 stkpoteter
2 ssrapsolje annen nøytral olje

Kyllingsandwich:

4 stkkyllingbryst
1 ssrapsolje eller annen nøytral olje
1 sspaprikapulver
¼ tssalt
½ tspepper
½ tssalt
¼ tspepper
4 stkstore salatblader
4 stktomater
1 stkrødløk
8 skivergrovbrød eller ciabatta
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  • Potetbåter:

    1. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
    1. Varm opp en stekepanne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør. Krydre kyllingbiffene med paprika, salt og pepper og stek dem i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte, slik at varmen fordeles jevnt gjennom hele kjøttet. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter før du deler den i ca. 1 cm tykke skiver.
    2. Vask salat og tomat. Skjær tomat og rødløk i skiver.
    3. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
    4. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, kyllingfilet, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.
Blått hjerte
Tips!

Lyst på biff? Erstatt kyllingen med entrecote eller annen type mørt kjøtt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat