
Kyllingsandwich og stekte potetbåter
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetbåter:
-
12 stkpoteter
-
2 ssrapsolje annen nøytral olje
Kyllingsandwich:
-
4 stkkyllingbryst
-
1 ssrapsolje eller annen nøytral olje
-
1 sspaprikapulver
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 stkstore salatblader
-
4 stktomater
-
1 stkrødløk
-
8 skivergrovbrød eller ciabatta
Slik gjør du det
-
1
Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
Potetbåter:
-
2
Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
Kyllingsandwich:
-
3
Varm opp en stekepanne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør. Krydre kyllingbiffene med paprika, salt og pepper og stek dem i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte, slik at varmen fordeles jevnt gjennom hele kjøttet. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter før du deler den i ca. 1 cm tykke skiver.
-
4
Vask salat og tomat. Skjær tomat og rødløk i skiver.
-
5
Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
-
6
Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, kyllingfilet, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.