Kyllingsandwich og stekte potetbåter

Kyllingsandwich og stekte potetbåter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Enkel og saftig kyllingsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

12 stk poteter
2 ss rapsolje annen nøytral olje

Kyllingsandwich:

4 stk kyllingbryst
1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 ss paprikapulver
¼ ts salt
½ ts pepper
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk store salatblader
4 stk tomater
1 stk rødløk
8 skiver grovbrød eller ciabatta

Slik gjør du det

    1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  1. Potetbåter:

    1. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  2. Kyllingsandwich:

    1. Varm opp en stekepanne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør. Krydre kyllingbiffene med paprika, salt og pepper og stek dem i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte, slik at varmen fordeles jevnt gjennom hele kjøttet. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter før du deler den i ca. 1 cm tykke skiver.
    2. Vask salat og tomat. Skjær tomat og rødløk i skiver.
    3. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
    4. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, kyllingfilet, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.
Tips!

Lyst på biff? Erstatt kyllingen med entrecote eller annen type mørt kjøtt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat