Kyllingsandwich og stekte potetbåter

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og saftig kyllingsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potetbåter:

12 stkpoteter
2 ssrapsolje annen nøytral olje

Kyllingsandwich:

4 stkkyllingbryst
1 ssrapsolje eller annen nøytral olje
1 sspaprikapulver
¼ tssalt
½ tspepper
½ tssalt
¼ tspepper
4 stkstore salatblader
4 stktomater
1 stkrødløk
8 skivergrovbrød eller ciabatta

Slik gjør du det

    1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  • Potetbåter:

    1. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  • Kyllingsandwich:

    1. Varm opp en stekepanne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør. Krydre kyllingbiffene med paprika, salt og pepper og stek dem i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte, slik at varmen fordeles jevnt gjennom hele kjøttet. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter før du deler den i ca. 1 cm tykke skiver.
    2. Vask salat og tomat. Skjær tomat og rødløk i skiver.
    3. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
    4. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, kyllingfilet, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.

Tips:

Lyst på biff? Erstatt kyllingen med entrecote eller annen type mørt kjøtt.

Kommentarer