Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllingkebab med tzatziki

Enkel
40min

En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

4.0
(22)
Next ImageKyllingkebab med tzatziki

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
kyllingkjøttdeig
2 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
rødløk
1 ss
griljermel
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
malt spisskummen
0.5 ts
malt koriander
2 ss
finhakket bladpersille
1 stk
sitron
4 stk
pitabrød
8 stk
grillspyd

TIL SERVERING

2 stk
hjertesalat
0.5 stk
agurk
1 beger
tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.

  2. Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.

    Tips

    Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

  3. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.

Flere fristende oppskrifter