
Kyllingkebab med tzatziki
En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.
- 2
Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.
Tips
Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.
- 3
Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.
Tips
Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.
Flere fristende oppskrifter


