Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 30 min
Hønsefrikassé har lange tradisjoner i Norge. Her er en oppskrift på kyllingfrikassé som også smaker kjempegodt.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllingbryst
4 stk gulrøtter
1 stk løk
1 stk purre
5 dl vann (ev. ferdig kyllingkraft)
1 stk hønsebuljongterning
30 g TINE Meierismør
2 ss hvetemel
2 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
4 skiver godt brød

Slik gjør du det

    1. Kutt kyllingbryst i små jevnstore biter. Vask og skrell gulrøtter, løk og purre. Kutt dem i biter.
    2. Hvis du ikke bruker ferdig kyllingkraft, må du koke opp vann og smuldre i hønsebuljongterning.
    3. Smelt smør i en kjele på middels sterk varme. Tilsett mel og rør det sammen. Spe på med litt og litt kyllingkraft og matfløte mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt får du en jevn og klumpfri saus. Kok opp. Dette kan ta 6–7 minutter.
    4. Tilsett kyllingbryst, gulrot, løk og purre til sausen. La kyllingfrikasséen småkoke i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server frikasséen med godt brød.
      Tips!

      Hjemmebakt brød smaker veldig godt til denne kyllingfrikasséen.

Tips!

Du kan enkelt lage glutenfri kyllingfrikassé ved å erstatte hvetemelet med maisenna.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lisa Solheim

    2 år siden
    Min skilte seg også når den sto og putret...Helt ny matfløte...Veldig irriterende. Sausen var fin og hadde kokt opp før jeg hadde i kylling og grønt, så kunne ikke gjort noe annerledes. Putra såvidt på lav varme...

    Kommenter  (0)


  • Maria

    4 år siden
    Skal kyllingbrystet hives rå oppi sausen? Eller skal den koke først i vann?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Maria, Kyllingbrystene skal rett i sausen, de trenger ikke kokes først :) God middag!

      Kommenter  (4)


  • trude Ustaheim

    5 år siden
    Denne skilte seg da vi fulgte oppskriften(som jo gjentar seg selv) Vil tro du må koke kylling og grønnsaker i buljongen , og sile den til den hvite sausen deretter blande alt sammen

    Kommenter  (20)

    • HR

      3 år siden
      Alternativt kan man bruke kremfløte. Retter med matfløte vil fort skille seg ved koking.

      Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei, Det skal svært mye til for at Matfløte skal skille seg, da denne er ekstra varmenehandlet for å tåle koking. Den er derfor bedre å bruke enn kremfløte. Den kan, derimot, skille seg dersom den nærmer seg holdbarhetsdatoen.

        Kommenter  (0)

        • Annette

          3 måneder siden
          Akkurat laget den, og samme problemet her at den skiller seg. Fløten kjøpte jeg i går på butikken. Dette var leit, ser ikke mye delikat ut desverre . Jeg tror og det er lurt å koke kjøtt og grønnsaker på forhånd.

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat