Håndkle og blad
Kyllingfrikassé
(4141)

Kyllingfrikassé

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hønsefrikassé har lange tradisjoner i Norge. Her er en oppskrift på kyllingfrikassé som også smaker kjempegodt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingbryst
4 stkgulrøtter
1 stkløk
1 stkpurre
5 dlvann (ev. ferdig kyllingkraft)
1 stkhønsebuljongterning
30 gTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
4 skivergodt brød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kutt kyllingbryst i små jevnstore biter. Vask og skrell gulrøtter, løk og purre. Kutt dem i biter.
    2. Hvis du ikke bruker ferdig kyllingkraft, må du koke opp vann og smuldre i hønsebuljongterning.
    3. Smelt smør i en kjele på middels sterk varme. Tilsett mel og rør det sammen. Spe på med litt og litt kyllingkraft og matfløte mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt får du en jevn og klumpfri saus. Kok opp. Dette kan ta 6–7 minutter.
    4. Tilsett kyllingbryst, gulrot, løk og purre til sausen. La kyllingfrikasséen småkoke i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server frikasséen med godt brød.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hjemmebakt brød smaker veldig godt til denne kyllingfrikasséen.

Blått hjerte
Tips!

Du kan enkelt lage glutenfri kyllingfrikassé ved å erstatte hvetemelet med maisenna.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat