Kyllingfiletburger med avokado- og rømmesaus

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Avokado er både godt og mettende. Most sammen med rømme blir det en perfekt saus som paser godt til kylling.

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekte potetstaver:

4 stkpoteter, i staver
2 ssrapsolje
2 tstørket oregano
½ tssalt
¼ tspepper
2 tsTINE Meierismør

Kylling:

4 stkkyllingfileter
½ tssalt
¼ tspepper
1 tspaprikapulver
1 ssTINE Meierismør

Avokado- og rømmesaus:

2 stkavokadoer
3 dlTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt
¼ tspepper
½ stklime

tilbehør:

1 stkhjertesalat, strimlet
2 stktomater, i skiver
½ stkrødløk, i tynne ringer
4 stkhamburgerbrød
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • potetstaver:

    1. Sett ovnen på 210 °C.
    2. Skjær potet i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, oregano, salt og pepper, og fordel utover en smurt stekeplate. Stek i ovnen i 20–25 minutter. Snu av og til.
  • kylling:

    1. Del kyllingfilet i to på langs. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Smelt smør i en stekepanne, og brun kyllingfileten raskt på begge sider på høy varme. La ettersteke på middels varme under lokk til de er akkurat gjennomstekt, i 4–6 minutter.
  • avokado- og rømmesaus:

    1. Mos avokadokjøtt grovt med en gaffel og vend med rømme. Smak til med salt, pepper og limesaft.

      Tips:

      Ønsker du en glattere saus, kan du kjøre den jevn med en stavmikser.

    2. Del hamburgerbrødene i to, og legg salat og avokado- og rømmesaus på bunnene. Topp med stekt kyllingfilet, tomatskiver, rødløkringer og hamburgerbrød. Server med stekte potetstaver, limebåter og ekstra saus.

Tips:

Skal du steke kyllingfilet, går det raskere om du deler den i to på langs. Da kan den brunes raskt på begge sider og ettersteke noen minutter til den er akkurat gjennomstekt.

Kommentarer

  Legg til kommentar