Osteburger

Osteburger

4
14
Enkel40 min
En hamburger bør ha smeltet ost. Denne saftige cheeseburgeren er overraskende enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 8 skiver
    Norvegia® Fyldig eller annen god ost
  • 4 stk
    salatblader
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 ss
    ketchup
  • 4 ss
    sennep

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C.

  2. 2

    Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper.

  3. 3

    Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på ost litt før de er ferdig stekt.

  4. 4

    Skyll salatblad. Legg dem på et håndkle for å renne av. Skrell og skjær rødløk i tynne strimler.

  5. 5

    Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.

  6. 6

    Legg på salat, burger, ketchup, sennep og rødløk. Server.

Tips

For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.

Del denne oppskriften: