Osteburger

Osteburger

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
En hamburger bør ha smeltet ost. Denne saftige cheeseburgeren er overraskende enkel å lage.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør til steking
8 skiver Norvegia® Fyldig eller annen god ost
4 stk salatblader
1 stk rødløk
4 stk hamburgerbrød
4 ss ketchup
4 ss sennep

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 100 °C.
    2. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper.
    3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på ost litt før de er ferdig stekt.
    4. Skyll salatblad. Legg dem på et håndkle for å renne av. Skrell og skjær rødløk i tynne strimler.
    5. Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
    6. Legg på salat, burger, ketchup, sennep og rødløk. Server.
Tips!

For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla

    3 år siden
    Denne så veldig fristende ut! Skal teste den ut til helgen! Til dere i Tine - er det vanskelig å lage egne hamburgerbrød? Har dere en god oppskrift på det? Ellers tusen takk for en veldig bra oppskriftsside!!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Vi har en oppskrift på kjempegode hamburgerbrød dersom du følger denne linken: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/burgerbolle Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat