Osteburger
Enkel•40 min min
En hamburger bør ha smeltet ost. Denne saftige cheeseburgeren er overraskende enkel å lage.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gkjøttdeig
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
8 skiverNorvegia® Smaksrik eller annen god ost
-
4 stksalatblader
-
1 stkrødløk
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 ssketchup
-
4 sssennep
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C.
-
2
Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper.
-
3
Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på ost litt før de er ferdig stekt.
-
4
Skyll salatblad. Legg dem på et håndkle for å renne av. Skrell og skjær rødløk i tynne strimler.
-
5
Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
-
6
Legg på salat, burger, ketchup, sennep og rødløk. Server.