Kyllingfilet i grønnsaksform

Kyllingfilet i grønnsaksform

6
 • Enkel
 • 30 min
Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

Ingredienser

Kylling og grønnsaker

1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
2 stk rødløk
1 stk squash
4 stk tomater
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk kyllingfileter
3 dl hurtigris eller annen type ris

Slik gjør du det

  1. Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den lett på hver side slik at den får stekeskorpe.
  2. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.
Tips!

#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.

#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.

#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Kommentarer

 • Erik

  3 år siden
  Hei. Før dere steker kyllingen i ovnen må dere steke den i på panne. Så snart kyllingen har fått en fin stekeskorpe så settes den inn i ovnen på 200*C i 20 min. Etter denne behandlingen er kyllingen gjennomstekt og du kan tygge den med tunga.

   (2)


 • Trine

  5 år siden
  Selv om jeg snudde kyllingen etter 35 minutter, var den fortsatt rå under (satte opp til 225 grader etter 20 minutter). Stekte de kjapt i panna - ferdig. Smakte meget godt 😀

   (6)


 • Tina

  5 år siden
  Jeg hadde denne retten i ovnen på riktig grader og tid, og kyllingen var helt rå under!

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Tina, Da håper jeg du stekte kyllingen litt lengre, for rå kylling må man ikke spise. Vi skal teste oppskriften igjen og eventuelt justere tiden. Tusen takk for tilbakemeldingen!

    (0)

   • Tore

    7 måneder siden
    4 år siden og tiden er fortsatt ikke justert.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

     7 måneder siden
     Oppskriften skal være oppdatert nå, Tore :)

      (0)


Det er mye kjærlighet i god mat