Kyllingfilet i grønnsaksform

Kyllingfilet i grønnsaksform

6
 • Enkel
 • 30 min
Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

Ingredienser

Kylling og grønnsaker

1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
2 stk rødløk
1 stk squash
4 stk tomater
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk kyllingfileter
3 dl hurtigris eller annen type ris

Slik gjør du det

  1. Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den lett på hver side slik at den får stekeskorpe.
  2. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.
Tips

#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.

#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.

#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Kommentarer

 • Erik

  4 år siden
  Hei. Før dere steker kyllingen i ovnen må dere steke den i på panne. Så snart kyllingen har fått en fin stekeskorpe så settes den inn i ovnen på 200*C i 20 min. Etter denne behandlingen er kyllingen gjennomstekt og du kan tygge den med tunga.

   (3)


Det er mye kjærlighet i god mat