Kyllingfilet i grønnsaksform

Kyllingfilet i grønnsaksform

10
118
Enkel30 min
Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling og grønnsaker

  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 stk
    rødløk
  • 1 stk
    squash
  • 4 stk
    tomater
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 3 dl
    hurtigris eller annen type ris

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den lett på hver side slik at den får stekeskorpe.

  2. 2

    Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.

Tips

#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Del denne oppskriften: