Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

0
26
Enkel30 min
En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.

Ingredienser

Antall porsjoner

Rødbetehummus

  • 1 boks
    kikerter
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    ferdigkokte rødbeter
  • 1 ts
    sesampasta (kan sløyfes)
  • ½ ts
    sitron
  • 1 dl
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss

Kylling og avokado

  • 2 stk
    kyllingfileter
  • 1 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g
    aspargesbønner
  • 2 stk
    avokadoer
  • ½ stk
    sitron
  • 1 dl
    bladpersille (kan sløyfes)
  • 4 stk
    knekkebrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med TINE Lettrømme 10%, salt og pepper.

  2. 2

    Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.

  3. 3

    Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.

Del denne oppskriften: