Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.

Antall porsjoner

Ingredienser

Rødbetehummus

1 boks kikerter
1 stk hvitløksfedd
2 stk ferdigkokte rødbeter
1 ts sesampasta (kan sløyfes)
½ ts sitron
1 dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)

Kylling og avokado

2 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g aspargesbønner
2 stk avokadoer
½ stk sitron
1 dl bladpersille (kan sløyfes)
4 stk knekkebrød

Slik gjør du det

    1. Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme), salt og pepper.
    2. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.
    3. Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
    4. Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat