Kylling med avokadosalat og rødbetehummus
Enkel•30 min min
En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.
Ingredienser
Antall porsjoner
Rødbetehummus
-
1 bokskikerter
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 stkferdigkokte rødbeter
-
1 tssesampasta (kan sløyfes)
-
½ tssitron
-
1 dlolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ss
Kylling og avokado
-
2 stkkyllingfileter
-
1 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gaspargesbønner
-
2 stkavokado
-
½ stksitron
-
1 dlbladpersille (kan sløyfes)
-
4 stkknekkebrød
Slik gjør du det
-
1
Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med TINE Lettrømme 10%, salt og pepper.
-
2
Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.
-
3
Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
-
4
Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.