Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.

Antall porsjoner

Ingredienser

Rødbetehummus

1 bokskikerter
1 stkhvitløksfedd
2 stkferdigkokte rødbeter
1 tssesampasta (kan sløyfes)
½ tssitron
1 dlolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
2 ssTINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)

Kylling og avokado

2 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
100 gaspargesbønner
2 stkavokadoer
½ stksitron
1 dlbladpersille (kan sløyfes)
4 stkknekkebrød
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme), salt og pepper.
    2. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.
    3. Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
    4. Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.

Kommentarer

  Legg til kommentar