Kylling jalfrezi
Enkel•45 min min
Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gkyllingfileter
-
1 tssalt
-
1 tschilipulver
-
½ tspepper
-
1 tschilisaus
-
2 tsketchup
-
2 stktomater
-
1 tsmost hvitløk
-
1 dlolje
-
1 stkpaprika
-
1 stkløk
-
1 tsspisskummen
-
1 tsmalt koriander
TIL SERVERING
-
2 dlris
-
4 stknanbrød
-
4 stkgrønn chili
-
½ pottefrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.
-
2
Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.
-
3
Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.
Tips
Oppskrift på Hjemmelaget nanbrød finner du her.
-
4
Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.
Tips
Bruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.