Kylling jalfrezi
Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts pepper
- 1 ts chilisaus
- 2 ts ketchup
- 2 stykk tomat
- 1 ts most hvitløk
- 1 dl olje
- 1 stykk paprika
- 1 stykk løk
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
TIL SERVERING
- 2 dl ris
- 4 stykk nanbrød
- 4 stykk grønn chili
- 0.5 potte frisk koriander
Slik gjør du
1
Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.
2
Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.
3
Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.
TipsOppskrift på Hjemmelaget nanbrød finner du her.
4
Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.
TipsBruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.
TipsJalfrezi kan være alt fra mildt til superhot, du velger selv styrken når du lager maten. Ofte brukes krem eller yoghurt for å mildne maten, og man drikker store mengder indisk øl til.