Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kylling jalfrezi

Enkel
45min

Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!

4.0
(20)
Next ImageKylling jalfrezi

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
kyllingfilet
1 ts
salt
1 ts
chilipulver
0.5 ts
pepper
1 ts
chilisaus
2 ts
ketchup
2 stk
tomat
1 ts
most hvitløk
1 dl
olje
1 stk
paprika
1 stk
løk
1 ts
spisskummen
1 ts
malt koriander

TIL SERVERING

2 dl
ris
4 stk
nanbrød
4 stk
grønn chili
0.5 potte
frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.

  2. Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.

  3. Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.

  4. Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.

    Tips

    Bruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Jalfrezi kan være alt fra mildt til superhot, du velger selv styrken når du lager maten. Ofte brukes krem eller yoghurt for å mildne maten, og man drikker store mengder indisk øl til.

Flere fristende oppskrifter