Kylling jalfrezi

Kylling jalfrezi

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g kyllingfileter
1 ts salt
1 ts chilipulver
½ ts pepper
1 ts chilisaus
2 ts ketchup
2 stk tomater
1 ts most hvitløk
1 dl olje
1 stk paprika
1 stk løk
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander

TIL SERVERING

2 dl ris
4 stk nanbrød
4 stk grønn chili
½ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.
    2. Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.
    3. Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.
    4. Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.
      Tips!

      Bruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.

Tips!

Jalfrezi kan være alt fra mildt til superhot, du velger selv styrken når du lager maten. Ofte brukes krem eller yoghurt for å mildne maten, og man drikker store mengder indisk øl til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat