placeholder image
0

Kylling jalfrezi

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gkyllingfileter
1 tssalt
1 tschilipulver
½ tspepper
1 tschilisaus
2 tsketchup
2 stktomater
1 tsmost hvitløk
1 dlolje
1 stkpaprika
1 stkløk
1 tsspisskummen
1 tsmalt koriander

TIL SERVERING

2 dlris
4 stknanbrød
4 stkgrønn chili
½ potterfrisk koriander

Slik gjør du det

    1. Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.
    2. Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.
    3. Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.

      Tips:

    4. Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.

      Tips:

      Bruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.

Tips:

Jalfrezi kan være alt fra mildt til superhot, du velger selv styrken når du lager maten. Ofte brukes krem eller yoghurt for å mildne maten, og man drikker store mengder indisk øl til.

Kommentarer