Kylling jalfrezi

Kylling jalfrezi

0
12
Enkel45 min
Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    kyllingfileter
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    chilipulver
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    chilisaus
  • 2 ts
    ketchup
  • 2 stk
    tomater
  • 1 ts
    most hvitløk
  • 1 dl
    olje
  • 1 stk
    paprika
  • 1 stk
    løk
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 ts
    malt koriander

TIL SERVERING

  • 2 dl
    ris
  • 4 stk
    nanbrød
  • 4 stk
    grønn chili
  • ½ potte
    frisk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kylling i biter og mariner med salt, chilipulver, pepper, chilisaus og ketsjup i ca. 30 minutter.

  2. 2

    Del tomat i biter og fres med most hvitløk i olje i en stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden, og kok til kyllingen begynner å bli mør, ca. 10 minutter.

  3. 3

    Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød hvis ønskelig. Grovhakk koriander og skjær grønn chili i ringer.

    Tips

    Oppskrift på Hjemmelaget nanbrød finner du her.

  4. 4

    Del paprika og løk i biter og stek i ca. 2 minutter med spisskummen og koriander i en separat panne. Bland så med kyllingen og server med koriander og chili oppå, og med ris og nanbrød til.

    Tips

    Bruk kylling jalfrezi som fyll til wraps, gjerne i chapatibrød.

Tips

Jalfrezi kan være alt fra mildt til superhot, du velger selv styrken når du lager maten. Ofte brukes krem eller yoghurt for å mildne maten, og man drikker store mengder indisk øl til.

Del denne oppskriften: