Saag med kylling

Saag med kylling

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 75 min
Saag er en rett av spinatblader kokt i curry. Alene serveres det i Pakistan som tilbehør, men når det kokes sammen med kylling (Saag chicken) blir det straks en velsmakende hjemmelaget hovedrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ dl olje
4 stk kyllinglår
400 g spinat
1 dl vann
2 stk løk
5 stk hvitløksfedd
3 centimeter frisk ingefær
3 stk tomater
1 ts malt koriander
½ ts kajennepepper
½ ts gurkemeie
2 stk hele kardemommefrø
2 stk nellikspikre
1 ts salt
1 dl TINE Kremfløte
1 ts garam masala
6 ss TINE Lettrømme 18 %
2 ss TINE Meierismør

Til servering

2 dl ris
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Varm olje i en stekepanne på medium høy varme. Del kyllinglårene i to og brun på alle sider, ca. 10 minutter. Sett til side.
    2. Ha spinat og vann i en stor, vid gyte, kok opp, sett på lokk og sett til side i ca. 10 minutter så spinaten blir myk. Kjør fint med en stavmikser og sett til side.
    3. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i en panne med litt olje til mykt og gyllent, ca. 10 minutter. Hakk tomat og vend inn med malt koriander, kajennepepper, gurkemeie, kardemommefrø, nellik og salt. Fres videre i ca. 10 minutter. Spe med noen skjeer vann om det trengs.
    4. Rør inn kremfløte og ha i kyllingen. La småkoke under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
    5. Vend inn spinat og garam masala til slutt. Kok videre i ca. 15 minutter eller til sausen er tykk.
    6. Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød om ønskelig. Rør rømme og smør inn i kyllingen rett før servering, og server med kokt ris og nanbrød.
      Tips!

      Det er ikke vanskelig å lage dine egne nanbrød om du har tid. Oppskrift på hjemmelaget nanbrød finner du her!

Tips!

Alle typer grønne blader kan brukes til Saag, som sennepskål, grønnkål, og bladbeter, eller du kan bruke finhakket brokkoli.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat