Saag med kylling

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saag er en rett av spinatblader kokt i curry. Alene serveres det i Pakistan som tilbehør, men når det kokes sammen med kylling (Saag chicken) blir det straks en velsmakende hjemmelaget hovedrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

½ dlolje
4 stkkyllinglår
400 gspinat
1 dlvann
2 stkløk
5 stkhvitløksfedd
3 centimeterfrisk ingefær
3 stktomater
1 tsmalt koriander
½ tskajennepepper
½ tsgurkemeie
2 stkhele kardemommefrø
2 stknellikspikre
1 tssalt
1 dlTINE Kremfløte
1 tsgaram masala
6 ssTINE Lettrømme 18 %
2 ssTINE Meierismør

Til servering

2 dlris
4 stknanbrød
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Varm olje i en stekepanne på medium høy varme. Del kyllinglårene i to og brun på alle sider, ca. 10 minutter. Sett til side.
    2. Ha spinat og vann i en stor, vid gyte, kok opp, sett på lokk og sett til side i ca. 10 minutter så spinaten blir myk. Kjør fint med en stavmikser og sett til side.
    3. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i en panne med litt olje til mykt og gyllent, ca. 10 minutter. Hakk tomat og vend inn med malt koriander, kajennepepper, gurkemeie, kardemommefrø, nellik og salt. Fres videre i ca. 10 minutter. Spe med noen skjeer vann om det trengs.
    4. Rør inn kremfløte og ha i kyllingen. La småkoke under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
    5. Vend inn spinat og garam masala til slutt. Kok videre i ca. 15 minutter eller til sausen er tykk.
    6. Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød om ønskelig. Rør rømme og smør inn i kyllingen rett før servering, og server med kokt ris og nanbrød.

      Tips:

      Det er ikke vanskelig å lage dine egne nanbrød om du har tid. Oppskrift på hjemmelaget nanbrød finner du her!

Tips:

Alle typer grønne blader kan brukes til Saag, som sennepskål, grønnkål, og bladbeter, eller du kan bruke finhakket brokkoli.

Kommentarer

  Legg til kommentar