Saag med kylling
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ dlolje
-
4 stkkyllinglår
-
400 gspinat
-
1 dlvann
-
2 stkløk
-
5 stkhvitløksfedd
-
3 cmfrisk ingefær
-
3 stktomater
-
1 tsmalt koriander
-
½ tskajennepepper
-
½ tsgurkemeie
-
2 stkhele kardemommefrø
-
2 stknellikspikre
-
1 tssalt
-
1 dl
-
1 tsgaram masala
-
6 ss
-
2 ss
Til servering
-
2 dlris
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Varm olje i en stekepanne på medium høy varme. Del kyllinglårene i to og brun på alle sider, ca. 10 minutter. Sett til side.
-
2
Ha spinat og vann i en stor, vid gyte, kok opp, sett på lokk og sett til side i ca. 10 minutter så spinaten blir myk. Kjør fint med en stavmikser og sett til side.
-
3
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i en panne med litt olje til mykt og gyllent, ca. 10 minutter. Hakk tomat og vend inn med malt koriander, kajennepepper, gurkemeie, kardemommefrø, nellik og salt. Fres videre i ca. 10 minutter. Spe med noen skjeer vann om det trengs.
-
4
Rør inn kremfløte og ha i kyllingen. La småkoke under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
-
5
Vend inn spinat og garam masala til slutt. Kok videre i ca. 15 minutter eller til sausen er tykk.
-
6
Kok ris etter anvisning på pakken og varm nanbrød om ønskelig. Rør rømme og smør inn i kyllingen rett før servering, og server med kokt ris og nanbrød.
Tips
Det er ikke vanskelig å lage dine egne nanbrød om du har tid. Oppskrift på hjemmelaget nanbrød finner du her!