
Jerk kylling
Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Jerk marinade «legendare»
Tzatziki
Fremgangsmåte
- 1
Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.
Tips
Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.
- 2
Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.
Tips
Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk stek av svinenakke. - 3
Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
- 4
La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
- 5
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 6
Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.
Tips
Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.
- 7
Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
Tzatziki
- 8
Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
- 9
Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
- 10
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
Tips
Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.