Rask kyllinggryte med Cottage Cheese
En smakfull rask gryte med kyllingfilet, grønnsaker og bønner, toppet med Cottage Cheese passer perfekt både til hverdag og helg.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Topping
- 1 beger TINE® Cottage Cheese Original, à 250 gram
- 0.25 ts salt
- 1 ss finhakket frisk timian
Gryte
- 600 g kyllingfilet, (ev. grilla kylling)
- 1 stykk gul paprika
- 1 stykk grønn squash
- 1 stykk løk
- 150 g sjampinjong
- 1 stykk hvitløksfedd
- 400 g grovhakket hermetiske tomater
- 2 dl hønsebuljong
- 250 g hermetiske kidneybønner, (røde bønner)
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet sort pepper
- 1 ts sukker
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
Slik gjør du
1
Bland Cottage Cheese med salt og timian. Sett til siden.
2
Del kylling i tynne strimler, paprika i terninger, squash og løk i tynne skiver, sopp i litt store båter, finhakk hvitløken.
3
Stek kylling på sterk varme i en panne med litt smør. La kjøttet bli gyllent på begge sider, dryss over salt og pepper. Tilsett grønnsaker og hvitløk, la det steke videre 2-3 minutter.
4
Tilsett hermetiske tomater og buljong. La det koke ca. 15 minutter til grønnsakene er myke og kjøttet mørt.
5
Vend inn bønner (uten lake), la det småkoke ca. 2 min. Smak til med salt, pepper og sukker. Fordel Cottage Cheese blandingen over den varme gryta og server straks, gjerne med litt foccaccia ved siden av.
TipsEr du ikke så glad i bønner? Tilsett gjerne potet, ris eller pasta i gryten. Dersom du ønsker en raskere variant bytt ut kyllingfilet med grilla kylling eller kjøttdeig.