Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Rask kyllinggryte med Cottage Cheese

Enkel
20min

En smakfull rask gryte med kyllingfilet, grønnsaker og bønner, toppet med Cottage Cheese passer perfekt både til hverdag og helg.

3.7
(36)
Next ImageRask kyllinggryte med Cottage Cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

1 beger
0.25 ts
salt
1 ss
finhakket frisk timian

Gryte

600 g
kyllingfilet (ev. grilla kylling)
1 stk
gul paprika
1 stk
grønn squash
1 stk
løk
150 g
sjampinjong
1 stk
hvitløksfedd
400 g
grovhakket hermetiske tomater
2 dl
hønsebuljong
250 g
hermetiske kidneybønner (røde bønner)
1 ts
salt
0.5 ts
kvernet sort pepper
1 ts
sukker
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  1. Bland Cottage Cheese med salt og timian. Sett til siden.

  2. Del kylling i tynne strimler, paprika i terninger, squash og løk i tynne skiver, sopp i litt store båter, finhakk hvitløken.

  3. Stek kylling på sterk varme i en panne med litt smør. La kjøttet bli gyllent på begge sider, dryss over salt og pepper. Tilsett grønnsaker og hvitløk, la det steke videre 2-3 minutter.

  4. Tilsett hermetiske tomater og buljong. La det koke ca. 15 minutter til grønnsakene er myke og kjøttet mørt.

  5. Vend inn bønner (uten lake), la det småkoke ca. 2 min. Smak til med salt, pepper og sukker. Fordel Cottage Cheese blandingen over den varme gryta og server straks, gjerne med litt foccaccia ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Er du ikke så glad i bønner? Tilsett gjerne potet, ris eller pasta i gryten. Dersom du ønsker en raskere variant bytt ut kyllingfilet med grilla kylling eller kjøttdeig.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter