Jerk kylling

Jerk kylling

2
14
Enkel30 min
Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllinglår
  • 1 bunt
    stangselleri

Jerk marinade «legendare»

  • ½ stk
    løk
  • ½ pakke
    vårløk , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ¼ bunt
    frisk timian
  • ½ ss
    finhakket frisk ingefær
  • 3 stk
    habanero- chili , delt i to
  • ½ ss
    malt allehånde
  • 1 ts
    grovt salt
  • 1 ts
    nykvernet sort pepper
  • ½ ts
    kajennepepper
  • ¼ ts
    malt kanel
  • ¼ ts
    revet muskat
  • ½ ss
    brunt sukker
  • 1 ss
    rødvinseddik
  • 1 stk
    lime , saften av
  • 1 ½ ss
    soyasaus
  • 1 dl
    soyaolje

Tzatziki

  • 4 dl
  • 3 stk
    agurker
  • 1 ts
    salt
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    nykvernet pepper
  • 1 ss
    finhakket mynte

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.

    Tips

    Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.

  2. 2

    Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.

    Tips

    Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk stek av svinenakke.

  3. 3

    Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.

  4. 4

    La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.

  5. 5

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  6. 6

    Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.

    Tips

    Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.

  7. 7

    Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.

Tzatziki

  1. 8

    Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.

  2. 9

    Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.

  3. 10

    Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

Tips

Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.

Del denne oppskriften: