
Jerk kylling
Enkel•30 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllinglår
-
1 buntstangselleri
Jerk marinade «legendare»
-
½ stkløk
-
½ pakkevårløk , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd
-
¼ buntfrisk timian
-
½ ssfinhakket frisk ingefær
-
3 stkhabanero- chili , delt i to
-
½ ssmalt allehånde
-
1 tsgrovt salt
-
1 tsnykvernet sort pepper
-
½ tskajennepepper
-
¼ tsmalt kanel
-
¼ tsrevet muskat
-
½ ssbrunt sukker
-
1 ssrødvinseddik
-
1 stklime , saften av
-
1 ½ sssoyasaus
-
1 dlsoyaolje
Tzatziki
-
4 dl
-
3 stkagurk
-
1 tssalt
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tsnykvernet pepper
-
1 ssfinhakket mynte
Slik gjør du det
-
1
Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.
Tips
Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.
-
2
Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.
Tips
Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk stek av svinenakke.
-
3
Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
-
4
La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.
Tips
Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.
-
7
Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
Tzatziki
-
8
Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
-
9
Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
-
10
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.