Jerk kylling

Jerk kylling

2
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Ingredienser

4 stk kyllinglår
1 bunt stangselleri

Jerk marinade «legendare»

½ stk løk
½ pakke vårløk , finhakket
2 stk hvitløksfedd
¼ bunt frisk timian
½ ss finhakket frisk ingefær
3 stk habanero- chili , delt i to
½ ss malt allehånde
1 ts grovt salt
1 ts nykvernet sort pepper
½ ts kajennepepper
¼ ts malt kanel
¼ ts revet muskat
½ ss brunt sukker
1 ss rødvinseddik
1 stk lime , saften av
1 ½ ss soyasaus
1 dl soyaolje

Tzatziki

4 dl TINE Yoghurt Naturell
3 stk agurker
1 ts salt
2 stk hvitløksfedd
1 ts nykvernet pepper
1 ss finhakket mynte

Slik gjør du det

    1. Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.
      Tips

      Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.

    2. Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.
      Tips

      Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk "stek" av svinenakke.

    3. Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
    4. La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C.
    6. Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.
      Tips

      Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.

    7. Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
  1. Tzatziki

    1. Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
    2. Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
    3. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
Tips

Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.

Kommentarer

  • Tove

    5 måneder siden
    Jeg har trekt ut vann av yoghurten over natten, og da er det i overkant av 2 dl igjen. Mitt spørsmål er: Skal det virkelig være 3 agurker? Det er jo nesten ikke yoghurt til så mye, og det er nesten en hel agurk per person?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Det stemmer at det skal være 3 agurker, men du kan ha i så mye agurker du ønsker til du får den konsistensen du ønsker :)

      Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat