Håndkle og blad
Jerk kylling "legendare" med yoghurt, agurk og sprø stangselleristaver
(1010)

Jerk kylling

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllinglår
1 buntstangselleri

Jerk marinade «legendare»

½ stkløk
½ pakkevårløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd
¼ buntfrisk timian
½ ssfinhakket frisk ingefær
3 stkhabanero- chili, delt i to
½ ssmalt allehånde
1 tsgrovt salt
1 tsnykvernet sort pepper
½ tskajennepepper
¼ tsmalt kanel
¼ tsrevet muskat
½ ssbrunt sukker
1 ssrødvinseddik
1 stklime, saften av
1 ½ sssoyasaus
1 dlsoyaolje

Tzatziki

4 dlTINE Yoghurt Naturell
3 stkagurker
1 tssalt
2 stkhvitløksfedd
1 tsnykvernet pepper
1 ssfinhakket mynte
BladBlad

Slik gjør du det

  • JERK MARINADE «LEGENDARE»

    1. Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.
      Blått hjerte
      Tips!

      Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.

    2. Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk "stek" av svinenakke.

    3. Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
    4. La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C.
    6. Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.

    7. Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
  • Tzatziki

    1. Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
    2. Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
    3. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
Blått hjerte
Tips!

Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat