
Jerk kylling
- Enkel
- 30 min
- 20 min
Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Ingredienser
4 stk | kyllinglår |
1 bunt | stangselleri |
Jerk marinade «legendare»
½ stk | løk |
½ pakke | vårløk , finhakket |
2 stk | hvitløksfedd |
¼ bunt | frisk timian |
½ ss | finhakket frisk ingefær |
3 stk | habanero- chili , delt i to |
½ ss | malt allehånde |
1 ts | grovt salt |
1 ts | nykvernet sort pepper |
½ ts | kajennepepper |
¼ ts | malt kanel |
¼ ts | revet muskat |
½ ss | brunt sukker |
1 ss | rødvinseddik |
1 stk | lime , saften av |
1 ½ ss | soyasaus |
1 dl | soyaolje |
Tzatziki
4 dl | TINE Yoghurt Naturell |
3 stk | agurker |
1 ts | salt |
2 stk | hvitløksfedd |
1 ts | nykvernet pepper |
1 ss | finhakket mynte |


Slik gjør du det
-
-
Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.Tips!
Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.
-
Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.Tips!
Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk "stek" av svinenakke.
-
Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
-
La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.Tips!
Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.
-
Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
-
-
Tzatziki
-
Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
-
Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
-
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
-

Tips!
Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer