Ingefærkylling og wok-grønnsaker
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
ingefærkylling:
- 300 g brun ris, , ukokt
- 4 stykk kyllingbryst
- 2 ss TINE® Meierismør, , smeltet
- 3 ss soyasaus
- 3 ss honning, , flytende
- 3 ss ingefær, , revet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts rød chili, , hakket
grønnsaker:
- 300 g sellerirot, , i staver
- 4 stykk gulrot, , i staver
- 1 stykk purre, , i staver
- 1 ss olje
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamfrø
- 0.5 stykk frisk koriander
- 1 stykk lime, , i båter
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.
TipsBytt gjerne ut ris med nudler.
ingefærkylling:
1
Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
2
Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
3
Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
4
Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.
TipsVarier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.