Ingefærkylling og wok-grønnsaker

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

ingefærkylling:

300 g brun ris , ukokt
4 stk kyllingbryst
2 ss TINE Meierismør , smeltet
3 ss soyasaus
3 ss honning , flytende
3 ss ingefær , revet
½ ts salt
½ ts rød chili , hakket

grønnsaker:

300 g sellerirot , i staver
4 stk gulrøtter , i staver
1 stk purre , i staver
1 ss olje
2 ss soyasaus
1 ss sesamfrø
½ stk frisk koriander
1 stk lime , i båter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.
      Tips!

      Bytt gjerne ut ris med nudler.

  1. ingefærkylling:

    1. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
    2. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
    3. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
    4. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.
Tips!

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.

 

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde

    2 år siden
    Hvilken type honning anbefales det å bruke?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hilde, Jeg personlig vil anbefale Flytende Akaise Honning, men test ut forskjellige typer å finn den du liker :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Elin Susanne

    2 år siden
    Hei.Dette høres godt ut.Men skal smør,soyasaus og honning blandes sammen før man har det over kyllingen?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Elin, Det stemmer. Nesten som en marinade :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat