Håndkle og blad
Ingefærkylling og wok-grønnsaker
(1212)

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

ingefærkylling:

300 gbrun ris, ukokt
4 stkkyllingbryst
2 ssTINE Meierismør, smeltet
3 sssoyasaus
3 sshonning, flytende
3 ssingefær, revet
½ tssalt
½ tsrød chili, hakket

grønnsaker:

300 gsellerirot, i staver
4 stkgulrøtter, i staver
1 stkpurre, i staver
1 ssolje
2 sssoyasaus
1 sssesamfrø
½ stkfrisk koriander
1 stklime, i båter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt gjerne ut ris med nudler.

    1. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
    2. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
    3. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
    4. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.
Blått hjerte
Tips!

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.

 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat