Ingefærkylling og wok-grønnsaker
Enkel•30 min min
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Ingredienser
Antall porsjoner
ingefærkylling:
-
300 gbrun ris , ukokt
-
4 stkkyllingbryst
-
2 ssTINE® Meierismør , smeltet
-
3 sssoyasaus
-
3 sshonning , flytende
-
3 ssingefær , revet
-
½ tssalt
-
½ tsrød chili , hakket
grønnsaker:
-
300 gsellerirot , i staver
-
4 stkgulrøtter , i staver
-
1 stkpurre , i staver
-
1 ssolje
-
2 sssoyasaus
-
1 sssesamfrø
-
½ stkfrisk koriander
-
1 stklime , i båter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.
Tips
Bytt gjerne ut ris med nudler.
ingefærkylling:
-
2
Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
-
3
Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
-
4
Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
-
5
Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.