Ingefærkylling og wok-grønnsaker

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

4
12
Enkel30 min
Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

Ingredienser

Antall porsjoner

ingefærkylling:

  • 300 g
    brun ris , ukokt
  • 4 stk
    kyllingbryst
  • 2 ss
    TINE Meierismør , smeltet
  • 3 ss
    soyasaus
  • 3 ss
    honning , flytende
  • 3 ss
    ingefær , revet
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    rød chili , hakket

grønnsaker:

  • 300 g
    sellerirot , i staver
  • 4 stk
    gulrøtter , i staver
  • 1 stk
    purre , i staver
  • 1 ss
    olje
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    sesamfrø
  • ½ stk
    frisk koriander
  • 1 stk
    lime , i båter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips

    Bytt gjerne ut ris med nudler.

ingefærkylling:

  1. 2

    Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.

  2. 3

    Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.

  3. 4

    Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.

  4. 5

    Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.

Tips

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes. 

Del denne oppskriften: