Helstekt kylling med pisket kryddersmør
Enkel
2t
Med en helstekt kylling som dette til hovedrett imponerer du garantert gjestene. Kyllingen legges i saltlake før steking for perfekt sprøtt skinn.
3.9
(16)

Porsjoner
4
1 stk
kylling (gjerne Lerstang kylling)
2 dl
solsikkeolje
4 ss
hakket frisk timian
4 ss
hakket frisk rosmarin
Saltlake
2 l
vann
200 g
salt
Kryddersmør
200 g
1 ts
sherryeddik
1 ss
hakket estragon
1 ss
hakket persillerot
1 ss
hakket gressløk
½ ts
flaksalt
¼ ts
nykvernet pepper
Ovnsbakte rotgrønnsaker
12 stk
delikatesseløk eller annen småløk
1 stk
sellerirot
2 kvist
frisk rosmarin
2 kvist
frisk timian
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Potetkrem
600 g
mandelpotet
100 g
2 dl
50 g
sort trøffel (kan sløyfes)
Slik gjør du
Urtesmør
Potetkrem
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Bruk stekt løk og andre gode grønnsaker og potet i sesong som garnityr.




