Skip to main content

Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Enkel
20min

Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.

4.4
(23)
Next ImageNydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 kg
blåskjell
2 stk
finhakket sjalottløk
4 dl
tørr hvitvin
4 ss
olivenolje

Crème Fraîche- og hvitløksdipp

1 stk
knust hvitløksfedd
1 ss
soyasaus
0.25 ts
kajennepepper (en knivsodd)

Tilbehør

1 potte
brønnkarse
1 stk
sitron
4 skiver
brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

  1. Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.

  2. Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.

  3. Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse. Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter