Nydampede blåskjell med Crème Fraîche- og hvitløksdipp
Dampede blåskjell med en fyldig og spicy dipp må prøves som forrett. Perfekt sjømat i en tre-retters middag til dine gjester.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 kg blåskjell
- 2 stykk finhakket sjalottløk
- 4 dl tørr hvitvin
- 4 ss olivenolje
Crème Fraîche- og hvitløksdipp
- 1 beger TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk knust hvitløksfedd
- 1 ss soyasaus
- 0.25 ts kajennepepper, (en knivsodd)
Tilbehør
- 1 potte brønnkarse
- 1 stykk sitron
- 4 skive brød, eller rundstykker
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Bland Crème Fraîche, hvitløk, soyasaus og cayennepepper til en smidig dressing. Dippen bør settes kaldt ett par timer før servering så smakene setter seg.
2
Varm olje i en kjele. Ha i løk og blåskjell. Det skal frese godt! Tilsett hvitvin og sett lokk på kjelen. Rist på kjelen så skjellene åpner seg.
3
Server retten umiddelbart, pynt med dipp og eventuelt klippet brønnkarse.
Serveres gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør ved siden av.