Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør
Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag. Denne oppskriften må du prøve!
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g kveitefilet, uten skinn og bein
- 1 l TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 stykk hvitløk, (1 knoll)
- 1 kvist frisk timian
- 1 ss sort pepperkorn
- 1 ss salt
Knuste erter
- 400 g frosne erter
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit pepper
kyllingsmør
- 2 dl redusert kyllingkraft
- 200 g TINE® Meierismør, (ca. 2 dl brunet smør)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss kjørvel
- 1 ss koriander
- 1 ss estragon
Slik gjør du
1
Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.
2
Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.
Knuste erter
1
Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.
2
Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
Kyllingsmør
1
Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.
TipsDu kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.