
Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør
Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag. Denne oppskriften må du prøve!

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ingredienser
Knuste erter
kyllingsmør
Fremgangsmåte
- 1
Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.
- 2
Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.
Knuste erter
- 3
Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.
- 4
Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
Kyllingsmør
- 5
Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.
Tips
Du kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


