Skip to main content

Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Enkel
45min

Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.

3.8
(35)
Next ImageKantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn eller butterdeig
300 g
kantarell
1 stk
stor sjalottløk
2 ss
persille

Sellerikrem

1 stk
sellerirot
3 dl
Revet JARLSBERG®
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.

  2. Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.

  3. Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.

  4. Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter