Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

6
12
Enkel45 min
Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn eller butterdeig
  • 300 g
    kantareller
  • 1 stk
    stor sjalottløk
  • 4 ss
  • 2 ss
    persille

Sellerikrem

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.

  2. 2

    Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.

  3. 3

    Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.

Del denne oppskriften: