Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem
Enkel•45 min min
Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn eller butterdeig
-
300 gkantareller
-
1 stkstor sjalottløk
-
4 ss
-
2 sspersille
Sellerikrem
-
1 stksellerirot
-
3 dl
-
3 dl
-
3 dlJarlsberg® Revet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.
-
2
Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.
-
3
Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
-
4
Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.