Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem
Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk ferdig paibunn, eller butterdeig
- 300 g kantarell
- 1 stykk stor sjalottløk
- 4 ss TINE® Meierismør
- 2 ss persille
Sellerikrem
- 1 stykk sellerirot
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 3 dl Revet JARLSBERG®
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.
2
Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.
3
Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
4
Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.