Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

6
  • Enkel
  • 45 min
Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn eller butterdeig
300 g kantareller
1 stk stor sjalottløk
4 ss TINE Meierismør
2 ss persille

Sellerikrem

1 stk sellerirot
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Jarlsberg® Revet
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.
    2. Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.
    3. Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
    4. Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.

Kommentarer

  • Vero

    4 måneder siden
    skal denne serveres kald eller varm?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Vero!

      Denne skal ikke serveres kald, men lun. Altså ikke for varm da dette kan serveres som fingermat også. Om du serverer den som en forret kan den være mer varm enn lun. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat