Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn eller butterdeig
300 g kantareller
1 stk stor sjalottløk
4 ss TINE Meierismør
2 ss persille

Sellerikrem

1 stk sellerirot
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Jarlsberg® Revet
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.
    2. Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.
    3. Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
    4. Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Katja

    1 år siden
    Det står ikke noe om stekingen her?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Katja,

      I trinn 1 står det at man skal følge fremgangsmåten som står på pakningen. Der står det hvordan den skal stekes. I trinn 2 står det hvordan du skal steke soppen :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat