Kantarellterter med Jarlsberg®- og sellerikrem

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne forretten med sopp og sellerikrem starter den perfekte tre-retters middag. Med små terteskjell passer kantarelloppskriften også perfekt som fingermat til en aperitiff eller tapas.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn eller butterdeig
300 gkantareller
1 stkstor sjalottløk
4 ssTINE Meierismør
2 sspersille

Sellerikrem

1 stksellerirot
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlTINE Kremfløte
3 dlJarlsberg® Revet
½ tssalt
¼ tspepper
 Les kommentarer (1) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Lag små pai eller butterdeigsbunner. Du kan selvfølgelig også lage en stor pai om du ønsker det. Følg fremgangsmåte som står på pakningen.
    2. Rens og riv kantareller i mindre biter. Skjær sjallottløk i ringer. Stek i en panne med smør, salt og pepper. Ha persillen i panna helt mot slutten.
    3. Kok sellerirot mør i melk og fløte. Hell dette i en blender, ha i Jarlsberg® og kjør sammen til en helt glatt krem. Smak til med salt og pepper.
    4. Anrett sellerirotkremen og kantarellblandingen i små terter, og riv over litt Jarlsberg® ved servering.

Kommentarer

  Legg til kommentar