«Smørbiff» av kalv med potetkrem og bakte rotgrønnsaker
Enkel
1t
En perfekt stekt kalvebiff med fyldig potetkrem og rotgrønnsaker er gjestemiddagen du garantert overrasker med. Saken er biff om du følger denne oppskriften.
3.7
(40)

Porsjoner
4
Smørbiff
1 kg
ytrefilet av kalv
100 g
4 ss
solsikkeolje
1 stk
hvitløk (1 knoll)
1 kvist
timian
Potetkrem
600 g
mandelpotet
100 g
2 dl
50 g
trøffel (kan sløyfes)
½ ts
salt
¼ ts
hvit pepper
Bakte rotgrønnsaker
600 g
rotgrønnsaker i sesong
2 dl
solsikkeolje
2 kvist
frisk timian
2 kvist
frisk rosmarin
Slik gjør du
Tips
La biffene hvile til kjernetemperaturen er ca. 58 grader.
Potetkrem
Tips
Man kan erstatte trøfler med 1 teskje sort trøffelolje.
Bakte rotgrønnsaker
Tips
Christopher anbefaler å teste skorsonerrot, selleri og beter.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Potetkremen vil se fin ut om du bruker en sprøytepose og anretter en fin «pølse» på tallerkenen. Dersom du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose som du klipper det ene hjørnet av.




