Grønn curry
Enkel•35 min min
Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 cmingefær
-
1 stilksitrongress
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ½ dlSunniva® Presset Pink Lady®
-
3 dlris
-
1 bokskokosmelk
-
3 dl
-
3 tsgrønn currypaste
-
1 ssfiskesaus
-
4 stkkyllingfileter
-
2 ss
-
1 stkløk
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stklime
-
4 sskoriander , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
3
Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.
Tips
Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.
-
4
Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.
-
5
Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.