Grønn curry

Grønn curry

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 cm ingefær
1 stilk sitrongress
2 stk hvitløksfedd
1 ½ dl Sunniva® Presset Pink Lady®
3 dl ris
1 boks kokosmelk
3 dl TINE Kremfløte
3 ts grønn currypaste
1 ss fiskesaus
4 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
1 stk lime
4 ss koriander , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.
      Tips!

      Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.

    4. Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.
    5. Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.
Tips!

Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat