Håndkle og blad
Grønn curry
(1313)

Grønn curry

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 centimeteringefær
1 stilksitrongress
2 stkhvitløksfedd
1 ½ dlSunniva® Presset Pink Lady®
3 dlris
1 bokskokosmelk
3 dlTINE Kremfløte
3 tsgrønn currypaste
1 ssfiskesaus
4 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør
1 stkløk
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
1 stklime
4 sskoriander, grovhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.

    4. Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.
    5. Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.
Blått hjerte
Tips!

Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat