Håndkle og blad
Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat
(1717)

Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftige kyllingbryst med smaksrik fetaost, bakte rødbeter, linser og spinat setter i gang smaksløkene i denne spennende retten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
4 stkrødbeter
2 ssTINE Meierismør, smeltet
½ tssalt
¼ tspepper
4 stkkyllingbryst
200 gfetaost
4 skiverparmaskinke
1 posebabyspinat
3 dllinser, kokte
3 sspinjekjerner, ristede
2 ssbalsamicoeddik
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Skrell rødbete og kutt i båter. Vend båtene i smør i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og bak båtene midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er møre.
    3. Lag et snitt i hvert kyllingbryst og fyll med fetaost. Surr en skive Parmaskinke rundt kyllingbrystene, og bak dem i ovnen sammen med rødbetene de siste 20 minuttene.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt ut fetaost med brie, mozzarella eller en mer smaksrik ost som f.eks. gorgonzola hvis du ønsker.

    4. Når rødbeter og kyllingbryst er ferdige, tar du formen ut av ovnen. La kyllingen hvile et par minutter før servering.
    5. Lag salaten i formen med de bakte rødbetene. Vend inn spinat, linser og pinjekjerner, og ringle over balsamicoeddik. Vend sammen salaten og server med kyllingen.
Blått hjerte
Tips!

Ha gjerne kokte aspargesbønner, sukkererter eller brokkoli i rødbete-salaten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat