Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

0
20
Enkel30 min
Saftige kyllingbryst med smaksrik fetaost, bakte rødbeter, linser og spinat setter i gang smaksløkene i denne spennende retten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    rødbeter
  • 2 ss
    TINE Meierismør , smeltet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    kyllingbryst
  • 200 g
    fetaost
  • 4 skiver
    parmaskinke
  • 1 pose
    babyspinat
  • 3 dl
    linser , kokte
  • 3 ss
    pinjekjerner , ristede
  • 2 ss
    balsamicoeddik

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skrell rødbete og kutt i båter. Vend båtene i smør i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og bak båtene midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er møre.

  3. 3

    Lag et snitt i hvert kyllingbryst og fyll med fetaost. Surr en skive Parmaskinke rundt kyllingbrystene, og bak dem i ovnen sammen med rødbetene de siste 20 minuttene.

    Tips

    Bytt ut fetaost med brie, mozzarella eller en mer smaksrik ost som f.eks. gorgonzola hvis du ønsker.

  4. 4

    Når rødbeter og kyllingbryst er ferdige, tar du formen ut av ovnen. La kyllingen hvile et par minutter før servering.

  5. 5

    Lag salaten i formen med de bakte rødbetene. Vend inn spinat, linser og pinjekjerner, og ringle over balsamicoeddik. Vend sammen salaten og server med kyllingen.

Tips

Ha gjerne kokte aspargesbønner, sukkererter eller brokkoli i rødbete-salaten.

Del denne oppskriften: