
Fransk kyllinggryte
Enkel•30 min min
Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 bokshermetiske tomater à 400 g
-
2 dlkyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
-
8 stkmellomstore poteter
-
2 stkløk
-
3 stilkerstangselleri
-
1 ssprovencekrydder
-
4 stkkyllingfileter
-
100 gfrosne erter
Slik gjør du det
-
1
Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.
-
2
Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.
-
3
Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.
-
4
Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.