Fransk kyllinggryte

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 bokshermetiske tomater à 400 g
2 dlkyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
8 stkmellomstore poteter
2 stkløk
3 stkstilker stangselleri
1 ssprovencekrydder
4 stkkyllingfileter
100 gfrosne erter

Slik gjør du det

    1. Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.
    2. Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.
    3. Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.
    4. Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.

Tips:

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Kommentarer

  Legg til kommentar