Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fransk kyllinggryte

Enkel
30min

Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

3.7
(75)
Next ImageFransk kyllinggryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 boks
hermetiske tomater à 400 g
2 dl
kyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
8 stk
mellomstore potet
2 stk
løk
3 stilk
stangselleri
1 ss
provencekrydder
4 stk
kyllingfilet
100 g
frosne erter

Fremgangsmåte

  1. Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.

  2. Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.

  3. Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.

  4. Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Flere fristende oppskrifter