Skip to main content

Fransk kyllinggryte

Enkel
30min

Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

3.7
(70)
Next ImageFransk kyllinggryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 boks
hermetiske tomater à 400 g
2 dl
kyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
8 stk
mellomstore potet
2 stk
løk
3 stilk
stangselleri
1 ss
provencekrydder
4 stk
kyllingfilet
100 g
frosne erter

Fremgangsmåte

  1. Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.

  2. Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.

  3. Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.

  4. Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Flere fristende oppskrifter