Fransk kyllinggryte

Fransk kyllinggryte

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks hermetiske tomater à 400 g
2 dl kyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
8 stk mellomstore poteter
2 stk løk
3 stilker stangselleri
1 ss provencekrydder
4 stk kyllingfileter
100 g frosne erter

Slik gjør du det

    1. Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.
    2. Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.
    3. Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.
    4. Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.
Tips!

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • ToreK

    2 år siden
    Hei! Kor små potetbitar hadde de på prøvekjøkkenet i denne oppskrifta? Har laga denne gryta eit par gangar no og det går _vesentleg_ lengre tid enn 15 + 8 minutt å få potetene møre, iallefall med så lite væske.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Torek, Takk for tilbakemeldingen. Som du ser på bilde er potetene ganske små(terningstørrelse), dette skal vi spesifisere bedre i oppskriften med engang. Koketiden kommer også litt an på hvilken potetsort du bruker. Supert at du sjekker underveis og tilsetter mer væske om nødvendig. Håper middag smakte godt :)

      Kommenter  (0)


  • Kristin Rye

    4 år siden
    Kan en bytte ut selleri med gulrøtter?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Kristin, Det går helt fint. Lykke til.

      Kommenter  (0)


  • crazy1ady

    5 år siden
    4 g kyllingfileter ..... det var ikke mye kylling i denne oppskrift!!

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      :) Nei, det var kanskje i snaueste laget. Det skal nok være 400 gram. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat