Butter chicken

Butter chicken

17
84
Enkel55 min
Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 stk
    hvitløksfedd
  • 3 cm
    ingefærrot
  • 2 dl
  • 1 ss
    soyaolje
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    garam masala
  • 1 ts
    paprikapulver
  • ¼ ts
    safrantråd eller gurkemeie
  • 4 stk
    kyllinglår
  • 1 stk
    løk
  • 4 ss
  • 6 stk
    hele kardemommekapsler
  • 1 stk
    hel kanelstang
  • 4 stk
    hel nellikspikre
  • 2 stk
    chili
  • 2 bokser
    hermetiske tomater , grovhakket
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 dl
    cashewnøtter
  • 3 dl
    vann
  • 2 dl

Til servering

  • 4 ss
    koriander
  • 4 ss
    cashewnøtter
  • 4 stk
    nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.

  2. 2

    Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.

  3. 3

    Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.

  4. 4

    Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.

  5. 5

    Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.

  6. 6

    Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.

  7. 7

    Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.

  8. 8

    Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.

Tips

I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.

Del denne oppskriften: