
Butter chicken
Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.
- 2
Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.
- 3
Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.
- 4
Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.
- 5
Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.
- 6
Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.
- 7
Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
- 8
Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.
Tips
I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



