Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Butter chicken

Enkel
55min

Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

4.1
(97)
Next ImageButter chicken

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 stk
hvitløksfedd
3 cm
ingefærrot
1 ss
soyaolje
1 ts
salt
1 ss
garam masala
1 ts
paprikapulver
0.25 ts
safrantråd eller gurkemeie
4 stk
kyllinglår
1 stk
løk
6 stk
hele kardemommekapsel
1 stk
hel kanelstang
4 stk
hel nellikspiker
2 stk
chili
2 boks
hermetiske tomater, grovhakket
2 ss
tomatpuré
1 dl
cashewnøtter
3 dl
vann

Til servering

4 ss
koriander
4 ss
cashewnøtter
4 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.

  2. Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.

  3. Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.

  4. Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.

  5. Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.

  6. Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.

  7. Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.

  8. Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter