Butter chicken

Butter chicken

17
  • Enkel
  • 55 min
Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

Ingredienser

5 stk hvitløksfedd
3 cm ingefærrot
2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss soyaolje
1 ts salt
1 ss garam masala
1 ts paprikapulver
¼ ts safrantråd eller gurkemeie
4 stk kyllinglår
1 stk løk
4 ss TINE Meierismør
6 stk hele kardemommekapsler
1 stk hel kanelstang
4 stk hel nellikspikre
2 stk chili
2 bokser hermetiske tomater , grovhakket
2 ss tomatpuré
1 dl cashewnøtter
3 dl vann
2 dl TINE Kremfløte

Til servering

4 ss koriander
4 ss cashewnøtter
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.
    2. Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.
    3. Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.
    4. Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.
    5. Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.
    6. Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.
    7. Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
    8. Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.
Tips

I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.

Kommentarer

  • Ingvild slinning

    1 år siden
    Hei, jeg lurer på om dere kan legge til en kategori til når man leter etter oppskrifter. Som f.eks bør/kan tilberedes kvelden før. Med 2 små barn er det veldig kjekt å kunne lage middagen kvelden før, så man trenger nesten bare å varme opp

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for tipset, Ingvild. Jeg tar det med videre til utviklerne av siden :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat