Butter chicken
Enkel•55 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 stkhvitløksfedd
-
3 cmingefærrot
-
2 dl
-
1 sssoyaolje
-
1 tssalt
-
1 ssgaram masala
-
1 tspaprikapulver
-
¼ tssafrantråd eller gurkemeie
-
4 stkkyllinglår
-
1 stkløk
-
4 ss
-
6 stkhele kardemommekapsler
-
1 stkhel kanelstang
-
4 stkhel nellikspikre
-
2 stkchili
-
2 bokserhermetiske tomater , grovhakket
-
2 sstomatpuré
-
1 dlcashewnøtter
-
3 dlvann
-
2 dl
Til servering
-
4 sskoriander
-
4 sscashewnøtter
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.
-
2
Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.
-
3
Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.
-
4
Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.
-
5
Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.
-
6
Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.
-
7
Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
-
8
Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.