Butter chicken

Butter chicken

Kommentarer 17
  • Enkel
  • 55 min
Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 stk hvitløksfedd
3 centimeter ingefærrot
2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss soyaolje
1 ts salt
1 ss garam masala
1 ts paprikapulver
¼ ts safrantråd eller gurkemeie
4 stk kyllinglår
1 stk løk
4 ss TINE Meierismør
6 stk hele kardemommekapsler
1 stk hel kanelstang
4 stk hel nellikspikre
2 stk chili
2 bokser hermetiske tomater , grovhakket
2 ss tomatpuré
1 dl cashewnøtter
3 dl vann
2 dl TINE Kremfløte

Til servering

4 ss koriander
4 ss cashewnøtter
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.
    2. Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.
    3. Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.
    4. Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.
    5. Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.
    6. Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.
    7. Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
    8. Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.
Tips!

I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingvild slinning

    2 måneder siden
    Hei, jeg lurer på om dere kan legge til en kategori til når man leter etter oppskrifter. Som f.eks bør/kan tilberedes kvelden før. Med 2 små barn er det veldig kjekt å kunne lage middagen kvelden før, så man trenger nesten bare å varme opp

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Takk for tipset, Ingvild. Jeg tar det med videre til utviklerne av siden :)

      Kommenter  (0)


  • Toril

    9 måneder siden
    10 min koketid på kyllinglår er helt hårreisende! Det bør beregnes minst 30 min. Lite smak på sausen også. Useriøs oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Toril, Takk for at du sier ifra til oss. Vi har nå endret koketiden på kyllinglårene :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Ketil L

    1 år siden
    Denne var skikkelig skuffende. Det smakte jo ingen ting! Riktignok brukte vi gurkemeie i stedet for safran, men bortsett fra det fulgte vi oppskriften til punkt og prikke. Kyllinglårene ble til og med marinert natten over.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ketil, Så leit å høre at du syns den var smaksløs. Noen foretrekker mild og noen sterk :) Om du syns den var svak på smak anbefaler vi deg å krydre den mer neste gang etter dine egne smaksløker. Lykke til og god matlaging videre!

      Kommenter  (0)

      • Ketil L

        1 år siden
        et var egentlig veldig rart, for den luktet skikkelig godt, så vi var tre stykker med høye forventninger :-) Men alle tre var enige om at det var overraskende lite smak (altså ikke at den ikke var "hot" nok). Kan kanskje prøve med mere Garam masala? For øvrig så var 10 min altfor lite for å få kyllingen gjennomkokt. Hos oss tok det ca 30 min.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Takk for tilbakemeldingene. Vi skal testlage oppskriften på nytt og se om vi må gjøre noen endringer på oppskriften i forhold til krydder og tid :) Håper dere blir mer fornøyd med neste oppskrift dere lager. God matlaging!

          Kommenter  (0)


  • Ruth Nina Austvik

    1 år siden
    Jeg mente 4.porsjoner ?

    Kommenter  (0)


  • Ruth Nina Austvik

    1 år siden
    Hei! Tenker å benytte kyllingfilet isteden for kyllinglår. Hvor mange gram tenker du til 4pers?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ruth Nina! Anbefaler cirka 200 gram kylling per voksne person :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Rebekka Egeland

    2 år siden
    Laget denne retten for noen uker siden, og det blei utrolig godt. Ser det er gjort noen endringer, for eksempel på hermetisk tomat som sist stod antall tomater, men nå antall bokser.Tror det blir utrolig mye mer tomat i sånn det står nå, og da ble jeg skeptisk, for det var perfekt sist gang. Og selvfølgelig ingefær som er gjort om til cm. Sist kunne jeg også enkelt endre antall porsjoner i oppskriften, mens nå står det til 4. Eller husker jeg veldig feil?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Rebekka, Ingrediensene er forandret for å gjøre oppskriften mer forståelig og riktig :) Det stemmer at det står til 4 porsjoner nå, så om du ønsker til færre eller fler må du justere antallet. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Anette

    2 år siden
    3 stk ingefærrøtter? Er ikke det veldig mye? Hvor store i så fall? Hilsen Anette.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anette, Her har det skjedd en glipp så det er bra du følger med :) Det skal selvfølgelig ikke være 3 stk. men 3 CM ingefær. Dette ender vi på nå og vil være synlig endring i løpet av kvelden. Takk for at du sa ifra!

      Kommenter  (0)


  • Lene

    2 år siden
    Det må vel være mulig å lage denne retten uten nøtter??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lene, Det går helt fint å lage denne uten nøtter :) God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat