
Kylling korma
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ssingefær , hakket
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssgaram masala
-
½ tstørket chiliflak
-
1 ½ dlmandelskiver
-
1 kgkyllinglår
-
2 dl
-
2 sstomatpuré
-
6 stkhele kardemommekapsler
-
1 ssspisskummen
-
1 tsgurkemeie
-
75 g
-
2 stkrødløk
-
½ dl
Raita
-
½ dlrødløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
5 dl
-
2 sslimesaft
-
¼ tsmalt koriander
-
¼ tsspisskummen
-
1 stkagurk
-
4 ssfrisk mynte
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
3 dlris
-
2 ssfrisk koriander
-
2 ssmandelflak
-
1 glassmangochutney
Slik gjør du det
-
1
Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chili og mandler i en blender til en puré.
Tips
Du kan også bruke en stavmikser eller morter.
-
2
Del kyllingen i biter og vend inn med mandelpuréen, yoghurt, tomatpuré, knust kardemomme, spisskummen og gurkemeie. Dekk til med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.
-
3
Varm smør i en panne og fres finhakket løk til gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden og stek under omrøring, ca. 15 minutter eller til kyllingen er nesten gjennomstekt og gyllen.Rør inn kremfløte og småkok i ca. 5 minutter.
Raita
-
4
Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med salt og pepper.
Til servering
-
5
Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.
Til servering
-
6
Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.
Tips
Nanbrød og en frisk salat er også godt til.