tablecloth-basil
Kylling korma
(21)

Kylling korma

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling korma, eller Chicken Korma er en god og krydret indisk rett, med få ingredienser som gir mye smak. Denne oppskriften fra India vil du elske! Husk at kyllingen bør marineres i 2 timer.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4
2 ssingefær, hakket
2 stkhvitløksfedd
1 ssgaram masala
½ tstørket chiliflak
1 ½ dlmandelskiver
1 kgkyllinglår
2 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sstomatpuré
6 stkhele kardemommekapsler
1 ssspisskummen
1 tsgurkemeie
75 gTINE Meierismør
2 stkrødløk
½ dlTINE Kremfløte

Raita

½ dlrødløk
1 stkhvitløksfedd
5 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sslimesaft
¼ tsmalt koriander
¼ tsspisskummen
1 stkagurk
4 ssfrisk mynte
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

3 dlris
2 ssfrisk koriander
2 ssmandelflak
1 glassmangochutney
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chili og mandler i en blender til en puré.
      blue heart
      Tips!

      Du kan også bruke en stavmikser eller morter.

    2. Del kyllingen i biter og vend inn med mandelpuréen, yoghurt, tomatpuré, knust kardemomme, spisskummen og gurkemeie. Dekk til med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.
    3. Varm smør i en panne og fres finhakket løk til gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden og stek under omrøring, ca. 15 minutter eller til kyllingen er nesten gjennomstekt og gyllen.Rør inn kremfløte og småkok i ca. 5 minutter.
  • Raita

    1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med salt og pepper.
  • Til servering

    1. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.
  • Til servering

    1. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.
      blue heart
      Tips!

      Nanbrød og en frisk salat er også godt til.

blue heart
Tips!

Bruk gjerne en hel kylling delt i biter. Koker du kjøttet på beina gir det mer smak, selv om det er litt mer grisete å spise. Husk nok servietter!

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff