Indisk kyllinggryte

Indisk kyllinggryte

Kommentarer 25
  • Enkel
  • 40 min
En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finhakket
2 ss TINE Meierismør
4 stk kyllingfileter , i biter
2 ss garam masala
1 ss karri
1 ss sukker
1 boks hermetiske tomater , hakkete
2 dl kremet kokosmelk
2 dl TINE Yoghurt Naturell
2 dl cashewnøtter , grovhakkete

Til servering:

½ dl frisk koriander
1 dl mangochutney
2 dl TINE Yoghurt Naturell

Slik gjør du det

    1. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
    2. Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.

    3. Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.
Tips!

Gryteretter som dette smaker ofte enda bedre dagen etterpå, så lag den gjerne kvelden før, eller planlegg å servere retten to dager på rad.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    3 måneder siden
    Hei.hva kan man evt. Erstatte kokosmelka med. Kan ikke spise kokos.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ida,

      Du kan erstatt kokosmelken med vanlig melk om du ønsker :)

      Kommenter  (0)

      • Synne

        2 måneder siden
        Helmelk eller lettmelk?

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Du kan velge selv hvilken melk du ønsker å bruke :) Lykke til!

          Kommenter  (1)


  • Elise

    1 år siden
    Skal man servere ris til denne retten?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Elise, Mange serverer ris til, men du kan fint servere potet, salat, nan eller linse/bønnesalat til :)Server det du har lyst på! God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Ine

    1 år siden
    Dere skriver yoghurt i oppskrifta, men i kommentarfeltet skriver dere at det skal være Creme freiche. Da bør dere enten skrive i oppskrifta at det skal være Creme freiche, eller at yoghurten ikke skal kokes. Kjedelig å kaste bort en time middagslaging helt på slutten. Takk Gud at jeg tenkte 2 ganger før jeg slang oppi yoghurten i den kokvarme gryta ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ine, Vi kan ikke se hvor i oppskriften du mener at det står Crème Fraîche, både i ingredienser, til servering og i slik gjør du det står det yoghurt. Du kan selvfølgelig bruke Crème Fraîche istedenfor, men om du bruker yoghurt er det viktig å huske at gryten ikke skal koke mer og når man lager mat er det alltid bra å måle opp og ha alle ingrediensene å benken så de er mest mulig lik i temperatur og ikke kommer direkte fra kjøleskapet. God matlaging videre :)

      Kommenter  (8)

      • Britt

        12 måneder siden
        Her står det Crème Fraiche: Hei Marita, I denne oppskriften skal det være Crème Fraîche, men om du erstatter Crème Fraîche med yoghurt på grunn av intoleranse så skal yoghurten oppi helt på slutten og vendes inn. Yoghurt har ikke samme egenskaper til å tåle mengde og kan ikke kokes. Håper dette er årsaken og at det blir perfekt resultat neste gang :) Lykke til!
        Annicken
        Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent


        8 måneder siden

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          12 måneder siden
          Hei Ine og Brit,

          Da må jeg bare beklage at det har blitt opplyst feil i kommentarfeltet.

          Oppskriften er lagd med yoghurt og yoghurt tåler ikke kokende varme, men skal has i helt på slutten før servering. Det går fint an å bytte ut yoghurten med Crème Fraîche som tåler varme bedre og kan has i gryta litt før :) God matlaging til dere begge.

          Kommenter  (0)


  • Chris

    2 år siden
    Hei. Hvis man lager den kvelden før, skal yoghurten i dagen man lager den eller rett før servering?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Chris! Om du skal lage den kvelden før anbefaler jeg deg og ha i yoghurt når du varmer den opp før servering samme dag :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Sølvi paulsen

    2 år siden
    Det står at denne retter en sterk, men det er den ikke. Jeg hadde i dobbel dose chili pluss currypaste. Kokosmelka tar bort mye av det sterke. Men retten var veldig god

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sølvi, Så bra at retten falt i smak selv om du syns den var for mild. Anbefaler deg og fortsette å tilpasse med chili til du får den styrken du vil ha :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)

      • Odd Erik

        4 måneder siden
        En teskje red curry paste gjør susen :-)

        Kommenter  (0)


  • Marita Eilertsen

    2 år siden
    Hvorfor skilte yoghurten seg i sausen når jeg hadde den i? Hva kan jeg gjøre annerledes?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marita, I denne oppskriften skal det være Crème Fraîche, men om du erstatter Crème Fraîche med yoghurt på grunn av intoleranse så skal yoghurten oppi helt på slutten og vendes inn. Yoghurt har ikke samme egenskaper til å tåle mengde og kan ikke kokes. Håper dette er årsaken og at det blir perfekt resultat neste gang :) Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Nils

        3 måneder siden
        Nei det står da virkelig yogurt

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 måneder siden
          Ja, ser nå at vi har svart deg feil og at det står Yoghurt i oppskriften, det beklager jeg.

          Men, tipset gjelder denne oppskriften, yoghurt skal ikke koke og røres inn på slutten før servering. Om yoghurten fikk oppkok eller kokte over tid er dette årsaken til at den sprakk. Håper du prøver igjen og får ønsket resultat. God matlaging!

          Kommenter  (0)


  • Philip

    2 år siden
    Hei, er det mulig å bruke tika masala i steden for Garam Masala?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Philip, Det er mulig å bruke Tikka Masala istedenfor Garam Masala, men i denne oppskriften skal det brukes Tikka Masala i utgangspunktet :) God matlaging!

      Kommenter  (9)


  • Jo

    2 år siden
    Skal yoghurt, nøttene og mangochutney oppi gryta eller serveres ved siden av?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jo, Yoghurten og nøttene skal oppi gryta, men mangochutney og litt ekstra yoghurt skal serveres ved siden av :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Andreas Haldorsen

    4 år siden
    Anbefaler litt mer kokosmelk, yoghurt samt karri enn det oppskriften sier. En dæsj salt skader heller ikke. Har du ikke chili funker paprika + cayennepepper like bra.

    Kommenter  (11)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Andreas, Takk for gode tips :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat