Indisk kyllinggryte

Indisk kyllinggryte

29
  • Enkel
  • 40 min
En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.

Ingredienser

1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finhakket
2 ss TINE Meierismør
4 stk kyllingfileter , i biter
2 ss garam masala
1 ss karri
1 ss sukker
1 boks hermetiske tomater , hakkete
2 dl kremet kokosmelk
2 dl TINE Yoghurt Naturell
2 dl cashewnøtter , grovhakkete

Til servering:

½ dl frisk koriander
1 dl mangochutney
2 dl TINE Yoghurt Naturell

Slik gjør du det

    1. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
    2. Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
      Tips

      Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.

    3. Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.
Tips

Gryteretter som dette smaker ofte enda bedre dagen etterpå, så lag den gjerne kvelden før, eller planlegg å servere retten to dager på rad.

Kommentarer

  • Frøydis

    2 måneder siden
    Haha, her er visst oppskriften blitt endret flere ganger, men ingen har lest over til slutt! Måtte lese kommentarene for å finne ut hva jeg skal gjøre med yoghurten, og det var jo artig lesning 😄

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Ja det kan gå litt fort i svinga for kokker både her og der.

      En grei tanke å ha er at de produktene som ikke tåler varme så godt og kan skille seg, er greie å røre inn på slutten når retten ikke er på det varmeste. :) Håper det smakte!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat