Håndkle og blad
Indisk kyllinggryte
(153153)

Indisk kyllinggryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkrød chili, finhakket
1 ssingefær, finhakket
2 ssTINE Meierismør
4 stkkyllingfileter, i biter
2 ssgaram masala
1 sskarri
1 sssukker
1 bokshermetiske tomater, hakkete
2 dlkremet kokosmelk
2 dlTINE Yoghurt Naturell
2 dlcashewnøtter, grovhakkete

Til servering:

½ dlfrisk koriander
1 dlmangochutney
2 dlTINE Yoghurt Naturell
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
    2. Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.

    3. Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Gryteretter som dette smaker ofte enda bedre dagen etterpå, så lag den gjerne kvelden før, eller planlegg å servere retten to dager på rad.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat