Indisk kyllinggryte
Enkel•40 min min
En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkrød chili , finhakket
-
1 ssingefær , finhakket
-
2 ss
-
4 stkkyllingfileter , i biter
-
2 ssgaram masala
-
1 sskarri
-
1 sssukker
-
1 bokshermetiske tomater , hakkete
-
2 dlkremet kokosmelk
-
2 dl
-
2 dlcashewnøtter , grovhakkete
Til servering:
-
½ dlfrisk koriander
-
1 dlmangochutney
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
-
2
Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.
-
3
Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.