
Indisk kyllinggryte
En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.

Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
- 2
Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.
- 3
Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.
Tips
Gryteretter som dette smaker ofte enda bedre dagen etterpå, så lag den gjerne kvelden før, eller planlegg å servere retten to dager på rad.