
Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
Enkel•120 min min
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkandelår
-
2 sssalt (maldonsalt)
-
1 stkhvitløk
-
1 tspepperkorn
-
2 kvistertimian
-
2 stkrosmarin
-
6 dlsolsikkeolje (ev. andefett)
POTETMOS
-
1 kgmandelpotet
-
200 g
-
1 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
RØDKÅLSALAT
-
¼ stkrødkål
-
½ stkfennikel
-
½ stksitron
-
2 ssolivenolje
-
2 ssbladpersille
-
4 sshakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.
-
2
Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.
-
3
Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.
Tips
Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.
-
4
Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.
-
5
snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.