Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

0
42
Enkel120 min
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    andelår
  • 2 ss
    salt (maldonsalt)
  • 1 stk
    hvitløk
  • 1 ts
    pepperkorn
  • 2 kvister
    timian
  • 2 stk
    rosmarin
  • 6 dl
    solsikkeolje (ev. andefett)

POTETMOS

RØDKÅLSALAT

  • ¼ stk
    rødkål
  • ½ stk
    fennikel
  • ½ stk
    sitron
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    bladpersille
  • 4 ss
    hakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.

  2. 2

    Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.

  3. 3

    Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.

    Tips

    Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.

  4. 4

    Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.

  5. 5

    snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.

Tips

Det finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.

Del denne oppskriften: