Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk andelår
2 ss salt (maldonsalt)
1 stk hvitløk
1 ts pepperkorn
2 kvister timian
2 stk rosmarin
6 dl solsikkeolje (ev. andefett)

POTETMOS

1 kg mandelpotet
200 g TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper

RØDKÅLSALAT

¼ stk rødkål
½ stk fennikel
½ stk sitron
2 ss olivenolje
2 ss bladpersille
4 ss hakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.
    2. Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.
    3. Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.
      Tips!

      Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.

    4. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.
    5. snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.
Tips!

Det finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat