Andebryst

Andebryst

0
0
Middels40 min
Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    andebryst
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 3 kvister
    frisk timian

Potetmos

Pasjonsfruktsaus

Slik gjør du det

Potetmos

  1. 1

    Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.

  2. 2

    Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Pannestekt andebryst

  1. 3

    Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.

  2. 4

    Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.

    Tips

    Andebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.

Pasjonsfruktsaus

  1. 5

    Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.

  2. 6

    Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.

  3. 7

    Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.

    Tips

    Server gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.

Del denne oppskriften: