Andebryst

Andebryst

0
  • Middels
  • 40 min
Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.

Ingredienser

2 stk andebryst
½ ts salt
½ ts pepper
3 kvister frisk timian

Potetmos

6 stk store poteter
150 g TINE Usaltet Smør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Pasjonsfruktsaus

4 stk pasjonsfrukter
2 dl hønsebuljong
3 dl TINE Kremfløte
6 ss TINE Meierismør
3 ss flytende honning
½ ts salt
¼ ts hvit pepper
1 stk pasjonsfrukt

Slik gjør du det

  1. Potetmos

    1. Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.
    2. Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  2. Pannestekt andebryst

    1. Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.
    2. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
      Tips
      Andebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.
  3. Pasjonsfruktsaus

    1. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.
    2. Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.
    3. Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.
      Tips
      Server gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat