Andebryst
Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.

Ingredienser
Porsjoner
Pasjonsfruktsaus
Slik gjør du
Potetmos
- 1
Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.
- 2
Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Pannestekt andebryst
- 3
Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.
- 4
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
Tips
Andebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.
Pasjonsfruktsaus
- 5
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.
- 6
Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.
- 7
Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.
Tips
Server gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.