Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Andebryst

Middels
40min

Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.

4.0
(11)
Next ImageAndebryst

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
andebryst
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
3 kvist
frisk timian

Potetmos

6 stk
store potet

Pasjonsfruktsaus

4 stk
pasjonsfrukt
2 dl
hønsebuljong
3 ss
flytende honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
hvit pepper
1 stk
pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

Potetmos

  1. Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.

  2. Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Pannestekt andebryst

  1. Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.

  2. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.

    Tips

    Andebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.

Pasjonsfruktsaus

  1. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.

  2. Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.

  3. Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.

    Tips

    Server gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter