Andebryst
Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.
Middels•40 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk andebryst
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 kvist frisk timian
Potetmos
- 6 stykk store potet
- 150 g TINE® Usaltet Smør
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Pasjonsfruktsaus
- 4 stykk pasjonsfrukt
- 2 dl hønsebuljong
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 6 ss TINE® Meierismør
- 3 ss flytende honning
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 stykk pasjonsfrukt
Slik gjør du
Potetmos
1
Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.
2
Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Pannestekt andebryst
1
Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.
2
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
TipsAndebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.
Pasjonsfruktsaus
1
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.
2
Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.
3
Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.
TipsServer gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.