
Andebryst
Dette er festmat! Server klassisk pannestekt andebryst med fløyelsmyk potetmos og frisk, eksotisk pasjonsfruktsaus.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Pasjonsfruktsaus
Fremgangsmåte
Potetmos
- 1
Skrell poteter og del i terninger. Ha potetbitene over i en gryte, dekk med vann og kok opp. La koke under lokk i ca. 15 minutter eller til potetene er helt møre. Hell av vannet og damp potetbitene tørre.
- 2
Mos potetene med smør og melk til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Pannestekt andebryst
- 3
Tørk godt av andebrystene og lag ruter i skinnet med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet.
- 4
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med timian. Du trenger ikke smør for skinnet har godt med fett. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Snu og stek videre i ca. 4 minutter på andre siden. Trekk pannen av platen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
Tips
Andebryst kan være ganske rødt i midten. Ønsker du full kontroll, kan du bruke et termometer. Kjernetemperaturen skal være på ca. 58 °C.
Pasjonsfruktsaus
- 5
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.
- 6
Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.
- 7
Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvit pepper.
Tips
Server gjerne lettdampede grønnsaker til, f.eks. gulrøtter, asparges, rosenkål eller grønne bønner.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


