Roastbeef med urtepoteter og remulade

Roastbeef med urtepoteter og remulade

0
 • Enkel
 • 120 min
Rosastekt oksekjøtt med remulade er en klassiker. Her har vi lagt til urtestekte poteter og en fyldig sjysaus. En skikkelig festmiddag!

Ingredienser

1 kg mørbrad av storfe, romtemperert
2 ss TINE Meierismør
1 ts salt
1 ts pepper

Saus

6 dl oksekraft
2 ss kaldt TINE Meierismør

Urtestekte poteter

600 g perlepoteter eller andre småpoteter
4 ss hakket frisk timian
4 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Remulade

1 stk egg
2 ss hvitvinseddik
1 ts sennep
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl rapsolje
3 ss TINE Lettrømme 18 %
4 ss finhakket sylteagurk
2 ss finhakket kapers
2 stk finhakket ansjosfileter
¼ stk sitron
¼ stk sitron

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 120 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper. Surr steiken sammen med hyssing og brun i smør på alle sider i en stekepanne på høy varme. Ha den over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovn til kjernetemperaturen når 60 °C, ca. 40 minutter. La kjøttet hvile i minst 1 time.
  2. Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene godt og ha dem i en ildfast form. Vend med smør, finhakket timian, salt og pepper. Stek i ovnen til møre, 20-30 minutter, alt etter hvor store og hvilken type det er.
  3. Lag remulade. Pisk sammen eggeplomme, eddik, sennep, salt og pepper i en bolle som står stødig på kjøkkenbenken. Spe gradvis med oljen under konstant pisking til en kremet og tykk majones. Vend inn rømme, hakket sylteagurk, kapers og ansjos. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
   Tips

   Synes du det virker vanskelig å lage remulade fra bunnen av, kan du kjøpe ferdig og vende inn ekstra hakket sylteagurk, kapers og ansjos.

  4. Ha kraft i en kjele og kok det inn til ca. halv mengde, ca. 15 minutter. Rør inn kaldt smør, gjerne i terninger. Sausen skal ikke koke etter at smøret er pisket inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.
   Tips

   Syns du sausen blir for tynn kan du jevne den med maizenna.

  5. Del kjøttet i tynne skiver og server med urtestekte poteter og remulade.
   Tips

   Brokkoli er godt tilbehør!

Tips

Roastbeef blir bedre og fastere om den får ligge natten over i kjøleskapet. Ta den ut en stund før servering, skjær i skiver og server den gjerne romtemperert med varm sjysaus til.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat