
Roastbeef med urtepoteter og remulade
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgmørbrad av storfe, romtemperert
-
2 ss
-
1 tssalt
-
1 tspepper
Saus
-
6 dloksekraft
-
2 sskaldt TINE® Meierismør
Urtestekte poteter
-
600 gperlepoteter eller andre småpoteter
-
4 sshakket frisk timian
-
4 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Remulade
-
1 stkegg
-
2 sshvitvinseddik
-
1 tssennep
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 dlrapsolje
-
3 ss
-
4 ssfinhakket sylteagurk
-
2 ssfinhakket kapers
-
2 stkfinhakket ansjosfileter
-
¼ stksitron
-
¼ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 120 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper. Surr steiken sammen med hyssing og brun i smør på alle sider i en stekepanne på høy varme. Ha den over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovn til kjernetemperaturen når 60 °C, ca. 40 minutter. La kjøttet hvile i minst 1 time.
-
2
Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene godt og ha dem i en ildfast form. Vend med smør, finhakket timian, salt og pepper. Stek i ovnen til møre, 20-30 minutter, alt etter hvor store og hvilken type det er.
-
3
Lag remulade. Pisk sammen eggeplomme, eddik, sennep, salt og pepper i en bolle som står stødig på kjøkkenbenken. Spe gradvis med oljen under konstant pisking til en kremet og tykk majones. Vend inn rømme, hakket sylteagurk, kapers og ansjos. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
Tips
Synes du det virker vanskelig å lage remulade fra bunnen av, kan du kjøpe ferdig og vende inn ekstra hakket sylteagurk, kapers og ansjos.
-
4
Ha kraft i en kjele og kok det inn til ca. halv mengde, ca. 15 minutter. Rør inn kaldt smør, gjerne i terninger. Sausen skal ikke koke etter at smøret er pisket inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Tips
Syns du sausen blir for tynn kan du jevne den med maizenna.
-
5
Del kjøttet i tynne skiver og server med urtestekte poteter og remulade.
Tips
Brokkoli er godt tilbehør!