Kremet potetsalat med roastbeef

Kremet potetsalat med roastbeef

0
6
Enkel25 min
Tykke skiver med roastbeef, blir til god middag med en syrlig og kremet potetsalat til. Server sylteagurker og frisk salat til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremet potetsalat:

  • 800 g
    små amadinepoteter
  • 4 stk
    ansjosfileter , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    rødløk , finhakket
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 dl
  • 1 ½ dl
  • 3 ss
    parmesan , finrevet
  • 2 ts
    sitronsaft
  • ½ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt

Tilbehør:

  • 400 g
    roastbiff , i skiver
  • 8 dl
    salatblanding , i biter
  • 12 stk
    små sylteagurk

Slik gjør du det

  1. 1

    Del potet i to og kok de møre i vann, i 10-13 minutter. Hell av vannet, og la potetene dampe av seg i et par minutter.

    Tips

    Bruker du andre typer poter, må de koke litt lenger. Potetene skal være møre, men ikke falle fra hverandre. Sjekk med å stikke potetene med en kniv.

  2. 2

    Fres ansjos, hvitløk og rødløk i olje i en panne på middels varme, i ca. 2 minutter. Trekk av platen og rør inn fløte, rømme og parmesan. Smak til med sitronsaft, pepper og salt, og vend med poteter.

  3. 3

    Fordel salat på tallerkener. Ha skiver av roastbeef og små sylteagurker på og server med potetsalaten til.

Tips

Denne potetsalaten er også perfekt til grillet fisk eller kjøtt i sesong.

Del denne oppskriften: