
Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat
Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Roastbiff:
Potetsalat:
Smørfreste grønnsaker:
Fremgangsmåte
- 1
Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
- 2
Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
- 3
Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Potetsalat:
- 4
Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
Smørfreste grønnsaker:
- 5
Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.
Tips
Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



