Skip to main content

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

Enkel
45min

Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

3.6
(40)
Next ImageRoastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Roastbiff:

1 kg
ytrefilet av storfe
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 ts
salt
0.5 ts
grovmalt pepper

Potetsalat:

6 ss
ravigottesaus
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
8 stk
potet i skiver
2 stk
syrlige eple i terninger
4 stk
kuttet vårløk

Smørfreste grønnsaker:

1 pakke
bacon
2 stk
hvitløksfedd
300 g
aspargesbønne
0.5 glass
sølvløk

Fremgangsmåte

  1. Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.

  2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.

  3. Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Potetsalat:

  1. Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.

Smørfreste grønnsaker:

  1. Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter