Pasjonsfruktsaus

Pasjonsfruktsaus

0
3
Enkel25 min
En fruktig og original saus med pasjonsfrukt som er perfekt til andebryst eller andre fete kjøttretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    pasjonsfruktpulp
  • 2 dl
    hønsebuljong eventuelt buljongterning løst opp i vann
  • 3 dl

Til servering

  • 6 ss
  • 3 ss
    flytende honning
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit pepper
  • 1 stk
    pasjonsfruktpulp

Slik gjør du det

  1. 1

    Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet i en kjele. Tilsett buljong, kok opp og la småkoke til halv mengde, ca. 10 minutter.

  2. 2

    Sil sausen over i en ren gryte, tilsett fløte og kok ned til halv mengde.

  3. 3

    Ta sausen av platen, visp inn honning, smør i biter og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Smak til med salt og hvitt pepper.

Tips

Du kan koke ned sausen timer før servering, men vent med å tilsette smør etc. til rett før servering. Kok opp sausreduksjonen, sett til side og monter med honning, smør og ekstra pasjonsfruktkjøtt. Finhakk gjerne noen friske urter, f.eks. kjørvel, estragon eller timian og dryss over ved servering.

Del denne oppskriften: