placeholder image
0

Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv, servert med sennepsrømme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne/ildfast form

Ingredienser

1 stkliten kålrot, i staver
4 stkgulrøtter, i staver
1 stkstor sellerirot, i staver
2 stkstore søtpoteter, delt på langs
4 stkpoteter, delt på langs
2 stkrødløk, i båter
3 stkhvitløksfedd, finhakket
2 tstørket timian
5 ssolivenolje
1 ½ tssalt
1 tsmalt sort pepper
600 gVossakorv
2 ssfrisk oregano (kan evnt. sløyfes)

Sennepsrømme:

3 dlTINE Lettrømme 18 %
4 tsgrov sennep

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Ha kålrot, gulrot, sellerirot, søtpotet, potet, rødløk og hvitløk i en langpanne eller ildfast form. Bland inn olje, timian, salt og pepper. Bakes midt i ovnen i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre.
    3. Legg Vossakorv over, mot slutten av steketiden. Beregn ca. 10 minutter. Dryss evt. over frisk oregano.

      Tips:

      Bruk gjerne andre typer middagspølser.   

  • Sennepsrømme:

    1. Rør sammen rømme og sennep, og server.

Tips:

Man kan variere med andre typer urter, som for eksempel oregano og basilikum.

Kommentarer