Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker

Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker

0
10
Enkel35 min
En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv, servert med sennepsrømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    liten kålrot , i staver
  • 4 stk
    gulrøtter , i staver
  • 1 stk
    stor sellerirot , i staver
  • 2 stk
    store søtpoteter , delt på langs
  • 4 stk
    poteter , delt på langs
  • 2 stk
    rødløk , i båter
  • 3 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 2 ts
    tørket timian
  • 5 ss
    olivenolje
  • 1 ½ ts
    salt
  • 1 ts
    malt sort pepper
  • 600 g
    Vossakorv
  • 2 ss
    frisk oregano (kan evnt. sløyfes)

Sennepsrømme:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. 2

    Ha kålrot, gulrot, sellerirot, søtpotet, potet, rødløk og hvitløk i en langpanne eller ildfast form. Bland inn olje, timian, salt og pepper. Bakes midt i ovnen i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre.

  3. 3

    Legg Vossakorv over, mot slutten av steketiden. Beregn ca. 10 minutter. Dryss evt. over frisk oregano.

    Tips

    Bruk gjerne andre typer middagspølser.   

Sennepsrømme:

  1. 4

    Rør sammen rømme og sennep, og server.

Tips

Man kan variere med andre typer urter, som for eksempel oregano og basilikum.

Del denne oppskriften: