Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker

Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv, servert med sennepsrømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne/ildfast form
1 stk liten kålrot , i staver
4 stk gulrøtter , i staver
1 stk stor sellerirot , i staver
2 stk store søtpoteter , delt på langs
4 stk poteter , delt på langs
2 stk rødløk , i båter
3 stk hvitløksfedd , finhakket
2 ts tørket timian
5 ss olivenolje
1 ½ ts salt
1 ts malt sort pepper
600 g Vossakorv
2 ss frisk oregano (kan evnt. sløyfes)

Sennepsrømme:

3 dl TINE Lettrømme 18 %
4 ts grov sennep

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Ha kålrot, gulrot, sellerirot, søtpotet, potet, rødløk og hvitløk i en langpanne eller ildfast form. Bland inn olje, timian, salt og pepper. Bakes midt i ovnen i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre.
    3. Legg Vossakorv over, mot slutten av steketiden. Beregn ca. 10 minutter. Dryss evt. over frisk oregano.
      Tips!

      Bruk gjerne andre typer middagspølser.   

  1. Sennepsrømme:

    1. Rør sammen rømme og sennep, og server.
Tips!

Man kan variere med andre typer urter, som for eksempel oregano og basilikum.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat