
Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker
Enkel•35 min min
En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv, servert med sennepsrømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkliten kålrot , i staver
-
4 stkgulrøtter , i staver
-
1 stkstor sellerirot , i staver
-
2 stkstore søtpoteter , delt på langs
-
4 stkpoteter , delt på langs
-
2 stkrødløk , i båter
-
3 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 tstørket timian
-
5 ssolivenolje
-
1 ½ tssalt
-
1 tsmalt sort pepper
-
600 gVossakorv
-
2 ssfrisk oregano (kan evnt. sløyfes)
Sennepsrømme:
-
3 dl
-
4 tsgrov sennep
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 220 °C.
-
2
Ha kålrot, gulrot, sellerirot, søtpotet, potet, rødløk og hvitløk i en langpanne eller ildfast form. Bland inn olje, timian, salt og pepper. Bakes midt i ovnen i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre.
-
3
Legg Vossakorv over, mot slutten av steketiden. Beregn ca. 10 minutter. Dryss evt. over frisk oregano.
Tips
Bruk gjerne andre typer middagspølser.
Sennepsrømme:
-
4
Rør sammen rømme og sennep, og server.