Svinekjøttboller i karrisaus
Svinekjøttboller i karrisaus er laget med eple og løk, og serveres med ris. Dette er lettlaget og nydelig hverdagsmat, for store og små.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Svinekjøttboller:
- 600 g svinekjøttdeig
- 1.5 ts salt
- 1 dl lettkokt havregryn
- 2 stykk egg
- 1 stykk hvitløksfedd, , presset
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 1.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 l kjøttbuljong
Karrisaus:
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk løk, , finhakket
- 3 ss hvetemel
- 1 ss karri
- 2 dl TINE® Matfløte
- 5.5 dl silt kraft, fra kjøttbollene
- 1 stykk stort eple, , i små terninger
Til servering:
- 200 g sukkererter
- 80 g hasselnøtter, , grovhakket
- 2 ss persille, , finhakket
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisning på pakken.
Svinekjøttboller:
1
Rør kjøttdeig seig med salt. Bland i havregryn, egg, hvitløk, pepper og muskat. Rør godt, og spe med litt melk av gangen, til deigen er smidig.
2
Form deigen til små boller, ved bruk av to spiseskjeer. Kok opp buljong, og la kjøttbollene trekke på svak varme i ca. 10 minutter, til de er faste og flyter opp til overflaten. Legg de til siden.
Karrisaus:
1
Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett løk, og la det surre litt sammen før du rører inn hvetemel og karri. Spe med matfløte og kokekraft fra kjøttbollene, til sausen er passe tykk. La sausen småkoke i 5-7 minutter. Rør av og til.
2
Tilsett eple og kjøttboller, og la det trekke i sausen til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Til servering:
1
Kok sukkererter i lettsaltet vann, til de er al dente. Server med kokt ris, hakkede hasselnøtter og persille.
TipsServer gjerne med andre type grønnsaker, som kokt brokkoli eller en frisk grønn salat.
TipsKjøttbollene kan fint lages dagen i forveien, eventuelt fryses.