Auberginelasagne med hvitløkdipp
Hvorfor ikke erstatte en av hverdagsmiddagene med kjøtt eller fisk, med en nydelig vegetarrett? Som et godt alternativ, kan vi anbefale vår auberginelasagne med hvitløkdipp.

Ingredienser
Lasagne:
Hvitløkdipp:
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovn på 210 °C. Smør en ildfast form (ca. 1 ½ l).
- 2
Stek aubergine i tørr stekepanne på middels høy varme, til den er gyllen. Tilsett olivenolje, squash og paprika . La det surre sammen i ca. 2 minutter.
- 3
Vend inn hermetiske tomater, balsamico, timian og chilipulver. Kok blandingen i 5-6 minutter, smak eventuelt til med salt og pepper. Bland inn frisk basilikum.
- 4
Legg lagvis grønnsaker og pastaplater i den ildfaste formen. Start og avslutt med grønnsaker, og strø tilslutt over revet ost. Stek lasagnen i nedre del av ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er gjennomkokt og osten gyllen.
Tips
Bruk gjerne en annen smaksrik, revet ost.
Hvitløkdipp:
- 5
Bland sammen rømme, hvitløk, eddik, salt og pepper, og server ved siden av lasagnen.
Tips
Server med smørstekte bagettskiver, som du lager på få strakser. Skjær en bagett på langs i litt lange skiver. Stek skivene i smør og hakket frisk oregano, på middels sterk varme.




