Svinebiff med paprikasaus
Svinebiff er hurtiglaget mat, og smaker godt med en frisk paprikasaus og stekte grønnsaker.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk rød paprika, , i små terninger
- 1 ts paprikapulver
- 2 stykk sjalottløk, , finhakket
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts malt sort pepper
- 600 g svin ytrefilet, , i skiver
- 0.75 ts salt
- 0.5 ts kvernet sort pepper
- 4 ss TINE® Meierismør
- 0.5 l vann
- 0.5 ts salt
- 200 g bønner
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 2 stykk rødløk, , i skiver
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett paprika, paprikapulver og løk. La det surre sammen i 1-2 minutter, og ha i buljong. La det koke i ca. 5 minutter, og tilsett melk.
2
Kjør sausen glatt med stavmikser, og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.
3
Krydre kjøtt med salt og pepper. Ha smør i en panne på sterk varme, og brun biffene i 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur, i ca. 5 minutter.
TipsBytt gjerne ut svinebiff med benfrie koteletter, eller annet hurtigstekt svinekjøtt.
4
Kok opp saltet vann. Rens og skyll bønner, og la de fosskoke i 3-4 minutter.
5
Smelt smør i en panne på litt høy varme, og ha i bønner og rødløk. Stek til løken er gyllen. Dryss over litt salt og pepper.
TipsServer gjerne med råstekte poteter, ris eller pasta.