Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj

6
62
Enkel75 min
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    løk
  • 1 ss
  • 1 ss
    paprikapulver
  • 600 g
    bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 1 ss
    eddik
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    merian (evt. tørket oregano)
  • ⅖ ts
    karve
  • 1 l
    buljong eller vann + buljongterninger
  • 4 stk
    poteter i terninger

Tilbehør (kan sløyfes):

Slik gjør du det

  1. 1

    Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.

  2. 2

    Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.

  3. 3

    Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.

Tips

Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.

Del denne oppskriften: