Ungarsk gulasj
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».
Enkel•1 t 15 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk løk
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 ss paprikapulver
- 600 g bogstek av storfe, kuttet i biter ca 2x2 cm
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss eddik
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 0.5 ts merian, (evt. tørket oregano)
- 0.4 ts karve
- 1 l buljong, eller vann + buljongterninger
- 4 stykk potet, i terninger
Tilbehør (kan sløyfes):
- 4 ss Kesam® Naturell Laktosefri
- 4 ss kruspersille
- 4 skive oliven brød
Slik gjør du
1
Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
2
Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
3
Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.
TipsServer gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.