Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 75 min
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk løk
1 ss TINE Meierismør
1 ss paprikapulver
600 g bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
1 ss tomatpuré
1 ss eddik
1 stk hvitløksfedd
1 ts salt
½ ts merian (evt. tørket oregano)
⅖ ts karve
1 l buljong eller vann + buljongterninger
4 stk poteter i terninger

Tilbehør (kan sløyfes):

4 ss Kesam® Original
4 ss kruspersille
4 skiver oliven brød

Slik gjør du det

    1. Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
    2. Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
    3. Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.
Tips!

Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karoline

    3 år siden
    Denne ble helt perfekt!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Så utrolig hyggelig å høre. Tusen takk :)

      Kommenter  (0)


  • Andreas Haldorsen

    3 år siden
    For en vegetarisk versjon av denne retten kan man bytte ut kjøttet meg røkt tofu – i tillegg til å øke mengden av grønnsaker. Cayennepepper funker fint for å piffe retten opp litt ekstra. Jeg bruker en hel boks med tomatpure, og jevner ut tomatsmaken med matfløte. Blir kjempegodt.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Andreas, Takk for godt tips til hvordan denne gulasjen enkelt kan gjøres vegetarisk :)

      Kommenter  (1)


  • Kris

    6 år siden
    Tips! Gulasj bør koke lenge. Jeg koker den alltid minst 2-3 timer. Da kommer den riktige konsistensen og runde smaken. Chilli på toppen ved servering er også digg:)

    Kommenter  (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for det gode tipset, Kris! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat