
Ungarsk gulasj
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
- 2
Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
- 3
Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.
Tips
Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.