Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj

6
  • Enkel
  • 75 min
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

Ingredienser

2 stk løk
1 ss TINE Meierismør
1 ss paprikapulver
600 g bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
1 ss tomatpuré
1 ss eddik
1 stk hvitløksfedd
1 ts salt
½ ts merian (evt. tørket oregano)
⅖ ts karve
1 l buljong eller vann + buljongterninger
4 stk poteter i terninger

Tilbehør (kan sløyfes):

4 ss Kesam® Original
4 ss kruspersille
4 skiver oliven brød

Slik gjør du det

    1. Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
    2. Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
    3. Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.
Tips!

Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.

Kommentarer

  • Karoline

    4 år siden
    Denne ble helt perfekt!

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Karoline, Så utrolig hyggelig å høre. Tusen takk :)

       (0)


  • Andreas Haldorsen

    4 år siden
    For en vegetarisk versjon av denne retten kan man bytte ut kjøttet meg røkt tofu – i tillegg til å øke mengden av grønnsaker. Cayennepepper funker fint for å piffe retten opp litt ekstra. Jeg bruker en hel boks med tomatpure, og jevner ut tomatsmaken med matfløte. Blir kjempegodt.

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Andreas, Takk for godt tips til hvordan denne gulasjen enkelt kan gjøres vegetarisk :)

       (1)


  • Kris

    7 år siden
    Tips! Gulasj bør koke lenge. Jeg koker den alltid minst 2-3 timer. Da kommer den riktige konsistensen og runde smaken. Chilli på toppen ved servering er også digg:)

     (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Takk for det gode tipset, Kris! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat