Ungarsk gulasj
Enkel•75 min min
Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
1 ss
-
1 sspaprikapulver
-
600 gbogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
-
1 sstomatpuré
-
1 sseddik
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
½ tsmerian (evt. tørket oregano)
-
⅖ tskarve
-
1 lbuljong eller vann + buljongterninger
-
4 stkpoteter i terninger
Tilbehør (kan sløyfes):
-
4 ss
-
4 sskruspersille
-
4 skiveroliven brød
Slik gjør du det
-
1
Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
-
2
Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
-
3
Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.