Tove Merethes saftige osteburger
En smaksrik grillet cheese burger med masse deilig ost både inni og på toppen av burgeren. BBQ-saus, dijonsennep og worchestershiresaus gjør burgeren ekstra smaksrik. Denne deilige burgeroppskriften er utviklet av Tove Merethe, en av våre kunnskapsrike TINE-hobbykokker.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 20 stykk Ritzkjeks
- 500 g karbonadedeig
- 1 stykk egg
- 200 g revet Jarlsberg® Vellagret m/skorpe, eller Jarlsberg® Revet
- 1 ss Dijonsennep
- 0.5 dl bbq-saus, til burgeren
- 0.5 dl bbq-saus, til pensling
- 1 ss worcestershiresaus
- 8 skive cheddar
- 150 g bacon
- 4 stykk grove hamburgerbrød
- 4 ss dressing
- 8 stykk store salatblad
- 0.5 stykk rødløk, i skiver
- 2 stykk tomat, i skiver
- 12 skive sylteagurk
Slik gjør du
1
Legg Ritzkjeks i en brødpose og knus dem med en kjevle ved å rulle den frem og tilbake over posen. Bland karbonadedeig, knust kjeks, egg, ost, sennep, bbq-saus og worchestershiresaus sammen i en litt stor bolle. Elt godt sammen, enten med hendene, en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Form til litt tykke burgere og pensle med bbq-saus før grilling.
TipsBurgerne kan fint varmes opp dagen etter på svak varme i stekeovnen. En grønn salat eller hjemmelaget potetsalat kan da være perfekt tilbehør.
2
Stek bacon. Steker du baconet i ovnen slipper du masse stekesprut.
3
Grill burgerne på begge sider over direkte varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg osteskiver på burgerne og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen.
4
Fyll de varme burgerbrødene med saftig nygrillet osteburger, dressing, salat, løk, tomat, sylteagurk og bacon.