Tove Merethes saftige osteburger

Tove Merethes saftige osteburger

0
6
Enkel60 min
En smaksrik grillet cheese burger med masse deilig ost både inni og på toppen av burgeren. BBQ-saus, dijonsennep og worchestershiresaus gjør burgeren ekstra smaksrik. Denne deilige burgeroppskriften er utviklet av Tove Merethe. En av våre kunnskapsrike TINE-hobbykokker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 20 stk
    Ritzkjeks
  • 500 g
    karbonadedeig
  • 1 stk
    egg
  • 200 g
    revet Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller Jarlsberg® Revet
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • ½ dl
    bbq-saus til burgeren
  • ½ dl
    bbq-saus til pensling
  • 1 ss
    worcestershiresaus
  • 8 skiver
  • 150 g
    bacon
  • 4 stk
    grove hamburgerbrød
  • 4 ss
    dressing
  • 8 stk
    store salatblader
  • ½ stk
    rødløk i skiver
  • 2 stk
    tomater i skiver
  • 12 skiver
    sylteagurk

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg Ritzkjeks i en brødpose og knus dem med en kjevle ved å rulle den frem og tilbake over posen. Bland karbonadedeig, knust kjeks, egg, ost, sennep, bbq-saus og worchestershiresaus sammen i en litt stor bolle. Elt godt sammen, enten med hendene, en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Form til litt tykke burgere og pensle med bbq-saus før grilling.

    Tips

    Burgerne kan fint varmes opp dagen etter på svak varme i stekeovnen. En grønn salat eller hjemmelaget potetsalat kan da være perfekt tilbehør.

  2. 2

    Stek bacon. Steker du baconet i ovnen slipper du masse stekesprut.

  3. 3

    Grill burgerne på begge sider over direkte varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg osteskiver på burgerne og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen.

  4. 4

    Fyll de varme burgerbrødene med saftig nygrillet osteburger, dressing, salat, løk, tomat, sylteagurk og bacon.

Del denne oppskriften: