Fiskeburger med coleslaw

Fiskeburger med coleslaw

2
23
Enkel30 min
Fiskeburger med en vri! Fiskeburgeren lages med fiskefilet eller fiskepinner - altså fiskestykkeburger eller fiskepinneburger. Fiskepinneburgeren er en favoritt hos barna.  Uansett hvilken variant du lager så, toppes med frisk, grønn coleslaw. Dette er fiskeburgeren alle liker!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ stk
    squash
  • ¼ stk
    rødkål
  • 1 stk
    eple
  • ½ stk
    purre
  • 6 ss
    majones
  • 3 ss
    Dijonsennep
  • 1 beger
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 5 stilker
    dill
  • 800 g
    hvit fiskefilet eller fiskepinner
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 stk
    store salatblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å strimle grønnsakene. Bruk et rivjern eller finsnitt squash, rødkål, eple og purre med en kniv. Sett til side i en stor bolle.

  2. 2

    I en annen bolle blander du sammen majones, sennep, lettrømme, salt og pepper til en dressing. Finhakk dill og bland inn. Ha dressing over grønnsakene og bland godt så alt blir dekket av dressing. Sett coleslawen til side mens du tilbereder fisken.

    Tips

    Coleslaw er kjempegodt og kan brukes til alt mulig. Perfekt til grillmaten, eller i en wrap med rester av kjøtt eller fisk.

  3. 3

    Smelt smør i en panne. Stek fiskestykkene på medium varme i ca. 5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse på fileten. Krydre med salt og pepper. Bruk for eksempel torskefilet, eller annen type fisk som egner seg til steking. Bruker du fiskepinner så følges anvisning på pakken. Barnas favoritt er med fiskepinner!

  4. 4

    Når fisken er stekt, legg burgerbrødene raskt i pannen for å varme opp litt før servering.

  5. 5

    Sett sammen burgeren. Legg et salatblad i bunnen, legg på fisk og topp med en god skje coleslaw. Sett på burgerlokket og server.

Del denne oppskriften: