placeholder image
0

Thaisalat med svinekjøtt

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Koriander og mynte gir en herlig følelse av helg midt i uka. Salaten lages på under en halvtime.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gsvinekjøttdeig
1 ssTINE Meierismør til steking
240 gbasmatiris
½ dlhakket koriander
½ dlfriske mynteblader
3 tsfinhakket vårløk
1 tsfinhakket ingefær
½ tschilipulver
½ dlfersk limejuice
1 ssfiskesaus
1 tssesamolje
¼ dlriseddik
2 sssoyasaus
1 ssolivenolje
1 gstor agurk

Slik gjør du det

    1. Varm opp en stor stekepanne. Smelt smøret og brun svinekjøttdeigen over middels høy varme, til kjøttet er ferdigstekt. Ta pannen av den varme plata, og hell av eventuell væske.
    2. Kok risen etter anvisning på pakken.
    3. Skjær koriander, mynteblader, vårløk og ingefær i små biter. Bland dette sammen med kjøttet, chili, limejuice, fiskesaus og sesamolje.
    4. Rør sammen riseddik, soyasaus og olivenolje. Skrell agurken, og skjær den i skiver. Bland agurkskivene i eddikblandingen, og bland dette til slutt sammen med kjøttblandingen.

Tips:

Hvis du ikke har fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

Kommentarer