Thaisalat med svinekjøtt

Thaisalat med svinekjøtt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Koriander og mynte gir en herlig følelse av helg midt i uka. Salaten lages på under en halvtime.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g svinekjøttdeig
1 ss TINE Meierismør til steking
240 g basmatiris
½ dl hakket koriander
½ dl friske mynteblad
3 ts finhakket vårløk
1 ts finhakket ingefær
½ ts chilipulver
½ dl fersk limejuice
1 ss fiskesaus
1 ts sesamolje
¼ dl riseddik
2 ss soyasaus
1 ss olivenolje
1 g stor agurk

Slik gjør du det

    1. Varm opp en stor stekepanne. Smelt smøret og brun svinekjøttdeigen over middels høy varme, til kjøttet er ferdigstekt. Ta pannen av den varme plata, og hell av eventuell væske.
    2. Kok risen etter anvisning på pakken.
    3. Skjær koriander, mynteblader, vårløk og ingefær i små biter. Bland dette sammen med kjøttet, chili, limejuice, fiskesaus og sesamolje.
    4. Rør sammen riseddik, soyasaus og olivenolje. Skrell agurken, og skjær den i skiver. Bland agurkskivene i eddikblandingen, og bland dette til slutt sammen med kjøttblandingen.
Tips!

Hvis du ikke har fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat