
Thaisalat med svinekjøtt
Enkel•20 min min
Koriander og mynte gir en herlig følelse av helg midt i uka. Salaten lages på under en halvtime.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gsvinekjøttdeig
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
240 gbasmatiris
-
½ dlhakket koriander
-
½ dlfriske mynteblad
-
3 tsfinhakket vårløk
-
1 tsfinhakket ingefær
-
½ tschilipulver
-
½ dlfersk limejuice
-
1 ssfiskesaus
-
1 tssesamolje
-
¼ dlriseddik
-
2 sssoyasaus
-
1 ssolivenolje
-
1 stkstor agurk
Slik gjør du det
-
1
Varm opp en stor stekepanne. Smelt smøret og brun svinekjøttdeigen over middels høy varme, til kjøttet er ferdigstekt. Ta pannen av den varme plata, og hell av eventuell væske.
-
2
Kok risen etter anvisning på pakken.
-
3
Skjær koriander, mynteblader, vårløk og ingefær i små biter. Bland dette sammen med kjøttet, chili, limejuice, fiskesaus og sesamolje.
-
4
Rør sammen riseddik, soyasaus og olivenolje. Skrell agurken, og skjær den i skiver. Bland agurkskivene i eddikblandingen, og bland dette til slutt sammen med kjøttblandingen.