
Svin med appelsin
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ris:
-
3 dlukokt ris
-
½ tskanel
Svinekjøtt:
-
1 stkappelsin
-
3 dl
-
1 sssukker
-
3 tsmaizena
-
½ tsingefær
-
400 gstrimlet svinekjøtt
-
2 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
Slik gjør du det
-
1
Kok opp ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, siler du vannet fra gryta og lar risen bli igjen. Rør inn kanel og la risen stå med lokk. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
-
2
Riv det oransje skallet av halve appelsinen. Skrell appelsin og skjær den i båter. Bland appelsinjuice, sukker, maizena, ingefær og appelsinskall i en skål.
-
3
Legg kjøtt i stekepannen og stek på middels sterk varme i olje til det er gjennomstekt, ca 5 minutter. Legg deretter kjøttet over på et fat.
-
4
Hell appelsinjuiceblandingen og appelsinbåtene i stekepannen og kok opp. La det småkoke til det tykner, i ca 5 minutter.
-
5
Ha kjøttet tilbake i pannen og kok sammen med appelsinsausen i ca 5 minutter. Legg risen på et fat og ha kjøttblandingen over.