Svin med appelsin

Svin med appelsin

2
 • Enkel
 • 30 min
Smakfull oppskrift på svinekjøtt kokt i appelsinsaus. Den søte appelsinsmaken gjør at retten også faller i smak hos barna.

Ingredienser

Ris:

3 dl ukokt ris
½ ts kanel

Svinekjøtt:

1 stk appelsin
3 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
1 ss sukker
3 ts maizena
½ ts ingefær
400 g strimlet svinekjøtt
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

  1. Kok opp ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, siler du vannet fra gryta og lar risen bli igjen. Rør inn kanel og la risen stå med lokk. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
  2. Riv det oransje skallet av halve appelsinen. Skrell appelsin og skjær den i båter. Bland appelsinjuice, sukker, maizena, ingefær og appelsinskall i en skål.
  3. Legg kjøtt i stekepannen og stek på middels sterk varme i olje til det er gjennomstekt, ca 5 minutter. Legg deretter kjøttet over på et fat.
  4. Hell appelsinjuiceblandingen og appelsinbåtene i stekepannen og kok opp. La det småkoke til det tykner, i ca 5 minutter.
  5. Ha kjøttet tilbake i pannen og kok sammen med appelsinsausen i ca 5 minutter. Legg risen på et fat og ha kjøttblandingen over.

Kommentarer

 • werner

  6 år siden
  prøvde denne og den ble ikke god, fulgte oppskriften men ble kjempe bitter, pga alt for mye appelsinskall, alle oppskrifter her på tine tidligere har vært kjempe god men denne kommer jeg nok ikke til å prøve igjen

   (0)

  • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

   6 år siden
   Hei Werner, og takk for en god tilbakemelding. Skallet fra en hel appelsin er ganske mye, og det varierer veldig på bitterheten på appelsinene også. I tillegg ser jeg at vi skal pressisere at appelsinen skal skrelles til båter, og at skallet, med unntak av det revne, ikke skal med. Vi skal teste oppskriften på nytt. Ønsker deg en riktig god helg!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat