Skip to main content

Texmexgrateng

Enkel
40min

Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.

4.0
(191)
Next ImageTexmexgrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Texmexgrateng:

2 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
1 pose
tacokrydder
1 boks
hakkede hermetiske tomater à 400 g
1 glass
tacosaus
0.25 ts
pepper
100 g
Norvegia® Revet, gjerne vellagret eller annen god ost
4 stk
tomat

guacamole:

2 stk
avokado
1 stk
hvitløksfedd
1 ss
olivenolje
3 ss
limesaft eller sitron
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

tilbehør:

12 stk
nachochips

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.

  3. Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.

  4. Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. Skjær tomat i biter og fordel over formen.

guacamole:

  1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.

  2. Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er smart å lage guacamole på forhånd, så den får stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Da setter smaken seg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter