Svinefilet med smørdampede grønnsaker

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gsvin indrefilet
1 ssTINE Meierismør, til steking
½ tssalt
¼ tspepper
3 dlfullkornsris, ukokt

Smørdampede grønnsaker

100 ggrønnkål
4 stkgulrøtter
2 stkneper
1 stkrødløk
8 stkreddiker
3 dlvann
2 ssTINE Meierismør
1 tshonning
½ tssalt
150 gsukkererter
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.
    2. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.
    3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Smørdampede grønnsaker

    1. Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.
    2. Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.

      Tips:

      Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.

    3. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.

Tips:

Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar