Svinefilet med smørdampede grønnsaker
Enkel•40 min min
Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gsvin indrefilet
-
1 ssTINE® Meierismør , til steking
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 dlfullkornsris , ukokt
Smørdampede grønnsaker
-
100 ggrønnkål
-
4 stkgulrøtter
-
2 stkneper
-
1 stkrødløk
-
8 stkreddiker
-
3 dlvann
-
2 ss
-
1 tshonning
-
½ tssalt
-
150 gsukkererter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.
-
2
Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.
-
3
Kok ris etter anvisning på pakken.
Smørdampede grønnsaker
-
4
Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.
-
5
Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.
Tips
Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.
-
6
Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.