Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Svinefilet med smørdampede grønnsaker

0
15
Enkel40 min
Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    svin indrefilet
  • 1 ss
    TINE® Meierismør , til steking
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 dl
    fullkornsris , ukokt

Smørdampede grønnsaker

  • 100 g
    grønnkål
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    neper
  • 1 stk
    rødløk
  • 8 stk
    reddiker
  • 3 dl
    vann
  • 2 ss
  • 1 ts
    honning
  • ½ ts
    salt
  • 150 g
    sukkererter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.

  2. 2

    Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.

  3. 3

    Kok ris etter anvisning på pakken.

Smørdampede grønnsaker

  1. 4

    Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.

  2. 5

    Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.

    Tips

    Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.

  3. 6

    Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.

Tips

Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.

Del denne oppskriften: