Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g svin indrefilet
1 ss TINE Meierismør , til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl fullkornsris , ukokt

Smørdampede grønnsaker

100 g grønnkål
4 stk gulrøtter
2 stk neper
1 stk rødløk
8 stk reddiker
3 dl vann
2 ss TINE Meierismør
1 ts honning
½ ts salt
150 g sukkererter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.
    2. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.
    3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  1. Smørdampede grønnsaker

    1. Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.
    2. Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.
      Tips!

      Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.

    3. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.
Tips!

Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat