Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Svinefilet med appelsinsaus og couscous-salat

Enkel
30min

Svinefilet får følge av en fargerik couscous-salat med mye smak. Saus laget på appelsinjuice og smør bringer det hele sammen.

3.7
(12)
Next ImageSvinefilet med appelsinsaus og couscous-salat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
hel svinefilet
1 ss
rapsolje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Couscous-salat

2 dl
couscous
1 stk
appelsin
1 dl
tørkede ferske tranebær
2 dl
pistasjnøtter, grovhakket
100 g
fetaost
2 dl
bladpersille, hakket

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Brun svinefilet på alle sider i en varm stekepanne med olje, i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha over i en ildfast form og stek videre i ovnen i 20 minutter, eller til akkurat gjennomstekt.

  2. Ha appelsinjuice i pannen. Skrap løs kjøttrestene og la småkoke under omrøring til noe redusert, i ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen, og rør inn kaldt smør i biter. Pass på så ikke sausen koker for da «sprekker» den.

    Tips

    Denne sausen er også god til fisk. Tilsett gjerne finhakket persille.

  3. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og avkjøl noe. Skjær ut appelsinfileter ved å skjære av alt skallet av appelsinen med en skarp kniv, også det hvite. Skjær ned langs begge sider av hinnene slik at filetene løsner. Vend appelsinfileter, tranebær, nøtter, fetaost og bladpersille inn i couscousen.

  4. Del svinefileten i skiver, og server med couscous-salat og appelsinsaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne eksotiske couscous-salaten er godt tilbehør til annet kjøtt, samt fisk også.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter