Svinefilet med appelsinsaus og couscous-salat

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinefilet får følge av en fargerik couscous-salat med mye smak. Saus laget på appelsinjuice og smør bringer det hele sammen.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

500 ghel svinefileter
1 ssrapsolje
1 tssalt
½ tspepper
3 dlSunniva® Premium Appelsinjuice med fruktkjøtt
100 gTINE Meierismør

Couscous-salat

2 dlcouscous
2 ssTINE Meierismør
1 stkappelsin
1 dltørkede tranebær
2 dlpistasjenøtter, grovhakket
100 gfetaost
2 dlbladpersille, hakket

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Brun svinefilet på alle sider i en varm stekepanne med olje, i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha over i en ildfast form og stek videre i ovnen i 20 minutter, eller til akkurat gjennomstekt.
    2. Ha appelsinjuice i pannen. Skrap løs kjøttrestene og la småkoke under omrøring til noe redusert, i ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen, og rør inn kaldt smør i biter. Pass på så ikke sausen koker for da «sprekker» den.

      Tips:

      Denne sausen er også god til fisk. Tilsett gjerne finhakket persille.

    3. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og avkjøl noe. Skjær ut appelsinfileter ved å skjære av alt skallet av appelsinen med en skarp kniv, også det hvite. Skjær ned langs begge sider av hinnene slik at filetene løsner. Vend appelsinfileter, tranebær, nøtter, fetaost og bladpersille inn i couscousen.
    4. Del svinefileten i skiver, og server med couscous-salat og appelsinsaus.

Tips:

Denne eksotiske couscous-salaten er godt tilbehør til annet kjøtt, samt fisk også.

Kommentarer

  Legg til kommentar