Couscous med spekeskinke og asparges

Couscous med spekeskinke og asparges

0
8
Enkel25 min
Couscous er en spennende ingrediens å bruke i raske hverdagsretter. Her serveres den med salt spekeskinke, frisk asparges og en klatt rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    couscous , ukokt
  • 4 ss
  • 1 stk
    squash , i staver
  • 200 g
    aspargestopper
  • 1 stk
    rød chili , finhakket
  • 3 stk
    vårløk , i skiver
  • 4 stk
    tomater , grovhakket
  • 1 ss
    tørket timian
  • 1 stk
    sitron
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl
  • 200 g
    spekeskinke , i skiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha couscous i en bolle, og hell over nok kokende vann til at det dekker. La trekke i 3 minutter, og rør luftig med en gaffel.

  2. 2

    Smelt smør i en varm stekepanne og fres med squash, aspargestopper, chili uten frø og vårløk, i ca. 3 minutter. Vend inn tomat, timian og kokt couscous.

  3. 3

    Skvis over saft fra sitron, og smak til med salt og pepper. Server med rømme og spekeskinke.

    Tips

    Hvis du ikke har spekeskinke tilgjengelig, kan du servere retten med kokt skinke, salami, pølsebiter eller stekt fisk eller kylling.

Tips

Couscous smaker godt med alle typer grønnsaker, så varièr gjerne med paprika, sukkererter, brokkoli eller selleri. Det er også godt å blande inn feta eller salatost.

Del denne oppskriften: