Strimlet svinekjøtt og mango med nudler
En rask og enkel asiatisk rett med svinekjøtt og mango, som fort blir en favoritt. Cashewnøtter gir litt ektra krønsj, i tillegg til grønnsakene som beholder sin sprøhet på grunn av rask varmebehandling.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g nudler, , ukokt
- 400 g svinefilet, , strimlet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk hvitløksfedd
- 4 ss søt chilisaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 dl appelsinjuice
- 1.5 stykk mango
- 4 dl sukkererter, , delt i to
- 2 stilk stangselleri, , i tynne skiver
- 2 ss sesamfrø
- 3 dl cashewnøtter
Slik gjør du
1
Kok nudler etter anvisning på pakken, og skyll raskt i kaldt vann.
TipsHer har vi brukt eggnudler, men du kan også bruke hvetenudler eller glassnudler.
2
Krydre kjøtt med salt og pepper, og stek i litt smør i en stor stekepanne eller wok på høy varme, ca. 3 minutter.
3
Finhakk eller press hvitløkfedd med en hvitløkpresse, og ha i pannen med chilisaus, fiskesaus og appelsinjuice. Småkok et par minutter, og rør inn resten av smøret.
4
Skrell mango, fjern stein og del fruktkjøttet i biter. Vend mango, sukkererter, stangselleri, sesamfrø, cashewnøtter og kokte nudler inn med kjøttet. Varm et par minutter, og server.
TipsI denne retten kan du erstatte svinekjøtt med biffstrimler, eller kyllingfilet i biter.