
Strimlet svinekjøtt og mango med nudler
Enkel•15 min min
En rask og enkel asiatisk rett med svinekjøtt og mango, som fort blir en favoritt. Cashewnøtter gir litt ektra krønsj, i tillegg til grønnsakene som beholder sin sprøhet på grunn av rask varmebehandling.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gnudler , ukokt
-
400 gsvinefileter , strimlet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ss
-
1 stkhvitløksfedd
-
4 sssøt chilisaus
-
2 ssfiskesaus
-
1 dlappelsinjuice
-
1 ½ stkmango
-
4 dlsukkererter , delt i to
-
2 stilkerstangselleri , i tynne skiver
-
2 sssesamfrø
-
3 dlcashewnøtter
Slik gjør du det
-
1
Kok nudler etter anvisning på pakken, og skyll raskt i kaldt vann.
Tips
Her har vi brukt eggnudler, men du kan også bruke hvetenudler eller glassnudler.
-
2
Krydre kjøtt med salt og pepper, og stek i litt smør i en stor stekepanne eller wok på høy varme, ca. 3 minutter.
-
3
Finhakk eller press hvitløkfedd med en hvitløkpresse, og ha i pannen med chilisaus, fiskesaus og appelsinjuice. Småkok et par minutter, og rør inn resten av smøret.
-
4
Skrell mango, fjern stein og del fruktkjøttet i biter. Vend mango, sukkererter, stangselleri, sesamfrø, cashewnøtter og kokte nudler inn med kjøttet. Varm et par minutter, og server.