Spareribs med kremet råkostsalat
Enkel•140 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
BBQ-SAUS
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkløk
-
2 ss
-
1 sschilipulver
-
4 dltomatsaus
-
1 ½ dleplesidereddik
-
½ dlworcestershiresaus
-
1 stksitron
-
1 tstabasco
-
1 dlsirup
-
1 dlhonning
-
2 dlbrunt sukker
Spareribs
-
2 ½ kgrå spareribs
-
3 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
3 dlbarbequesaus
KREMET RÅKOSTSALAT
-
½ stkhodekål
-
3 stkgulrøtter
-
½ dlmajones
-
2 dl
-
3 sseplesidereddik
-
1 tssukker
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Lag bbq-saus ved å hakke hvitløk og løk og frese i en gryte med smør til det er blankt. Tilsett chilipulver og stek i noen sekunder. Ha i tomatsaus, eplesidereddik, Worchestershiresaus, sitronsaft, tabasco, sirup, honning og brunt sukker og rør godt.
-
2
La sausen småkoke uten lokk i 2 timer, eller til den har en tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmikser eller i en blender til den er glatt. Oppbevar sausen på glass i kjøleskapet.
-
3
Gni ribben godt inn med olje, salt og pepper. Pakk i folie og legg på grillen under lokk i 2 timer.
-
4
Pensle med rikelig bbq-saus og grill over direkte varme til sausen er karamellisert. Noen minutter på hver side.
Tips
Lager du bbq-saus selv kan du oppbevare den på glass i kjøleskapet i flere uker. Du kan gjerne kjøpe ferdig bbq-saus eller bruke hvilken som helst grillmarinade, men den bør være oljebasert, slik at ribbene ikke brenner så lett.
-
5
Finsnitt kål og riv gulrot. Bland majones, lettrømme, eplesidereddik, sukker og salt og vend med grønnsakene. Server råkostsalaten til spareribs.